Telefon Gwarancja

• Autor wątku Autor wątku michal400
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal400

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem oddałem telefon na gwarancję w dniu 2015.03.31 i do dnia dzisiejszego 15.04.2015 nie odzyskałem telefonu ani żadnej informacji smsem. Jedyna informacja jaką otrzymałem to przy oddawaniu towaru że zostanie naprawiona w ciągu 2 tygodni jednak to już trochę dłużej. Czy mam prawo dobiegać się o wymianę telefonu na nowy w takim przypadku , bądź gdy usterka nie zostanie naprawiona? Proszę o jakiekolwiek porady co mogę zrobić w tej sprawie.

Dodam tylko że telefon był kupiony w sklepie RTV*****GD nie u operatora np:play,orange

Musisz to sprawdzić w warunkach gwarancji czy dopuszcza taką możliwość.

*w przypadku zakończenia postępowania reklamacyjnego wymianą towaru na nowy lub zwrotem gotówki - o zwrot kompletu wyposazenia do zawartości towaru.
to czyli jak nie zostanie naprawiony mogę prosić o nowy? jest jeszcze taki pkt
* informujemy że w przypadku niemożliwości naprawy lub stwierdzenia nadmierności kosztów naprawy w porównaniu z wymianą , zgodnie z art 561 par 3 kodeksu cywilnego mimo stwierdzenia niezgodności towaru z umową możliwe jest oddalenie żadania co do wybranego sposobu doprowadzenia towaru do stanu zgodnego z umową i coś , że zostanę poinformowany w ciągu 14 dni jeżeli nie przyjmą towaru albo przyjmą ale ja żadnej wiadomości nie dostałem

Powrót