Telefon komórkowy w AŚ...Konsekwencje?

• Autor wątku Autor wątku xXxAniOoOoLeKxXx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xXxAniOoOoLeKxXx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Chciałabym się dowiedzieć jakie konsekwencje, może ponieść tymczasowo aresztowany, u którego na celi znaleziono telefon komórkowy? Czy sędzia może zbrać wszystkie widzenia? Jeżeli tymczasowo aresztowany dostał już kwit, i karę na paczki, oraz kantynę. Ile może dostać kar? I na jak długo? Dodam, że w tym telefonie nie było karty sim, jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie.

Wstrzymać widzeń sędzia nie może ponieważ widzenia reguluje kkw. Sędzia może natomiast wprowadzić np widzenia w sposób uniemozliwiający bezpośredni kontakt (czytaj: pleksa).

Nie bardzo rozumiem też po co zniszczono kartę sim. Co niby miało to dać?

Nie zniszczono karty Sim, jej po prostu nie było w tym telefonie. Ja staram się o widzenie od ponad miesiąca i sędzia nie chce mi go dać, tak samo rodzice się staraja i również nie otrzymują zgody, nawet przez plekse. Do kogo mogę się jeszcze zgłosić w sprawie widzenia? Bo przecież nie mam kontaktu żadnego z narzeczonym, ani jego rodzina, nie wiemy co się z nim dzieje. Listy nie przychodzą, kompletnie brak kontaktu.

Jeśli powodem aresztu było np.mataczenie albo ktoś z rodziny występuje w sprawie w roli świadka, to odmowa widzeń jest moim zdaniem zasadna. Pozostaje kontakt listowny (przy czym listy takie idą zdecydowanie dłużej niż normalne, gdyż są cenzurowane).

1) po to kogoś osadzono w areszcie ,żeby m.in. nie miał mozliwości kontaktowania się "ze światem zewnętrzym" ,w tym wpływania na świadków , pokrzywdzonych itp. Skoro ktoś miał w celi telefon to bynajmniej nie po to ,że lubi atrapy...tylko ,żeby z nieko korzystać... to że, nie znaleźli przy nim karty SIM o niczym nie świadczy- mógł ja ukryć, połknąć , zniszczyć itp...

Całkowicie zasadna i wskazana moim zdaniem odmowa wszelkich widzeń...,a korespondencja powinna być drobiazgowo kontrolowana...

Powrót