S
siatkarz014
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam, chciałem dzisiaj oddać telefon LG na gwarancję w salonie Orange. Kartę gwarancyjną mam nie podbitą, ale czytałem o tym wcześniej i wyczytałem, że teraz rzadko ją podbijają i wystarczy jakiś dowód zakupu. Byłem pewien, że taki posiadam(załącznik) ale okazało się, iż nie jest to wystarczający dokument. Koleś sam nie wiedział czy to wystarczy, chciał zadzwonić do serwisu LG lecz nie odebrali więc koniec końców telefonu na gwarancję nie przyjął. Przyznam szczerze, że wcześniej nie zauważyłem, iż jest to potwierdzenie odbioru a nie faktura, gdyż znajdowały się na nim wszystkie potrzebne dane(szczególnie data zawarcia umowy). Telefon kupowałem pół roku temu i wcześniej się tym papierom nie przyglądałem.
Jak uważacie, taki dokument nie wystarczy na przyjęcie telefonu na gwarancję? W poniedziałek będę jeszcze dzwonił w tej sprawie do serwisu LG lecz słyszałem, że chcąc oddać telefon od razu do LG wymagana jest karta gwarancyjna i dowód zakupu, a przez salon wystarczy jakiś dowód zakupu.
Jak uważacie, taki dokument nie wystarczy na przyjęcie telefonu na gwarancję? W poniedziałek będę jeszcze dzwonił w tej sprawie do serwisu LG lecz słyszałem, że chcąc oddać telefon od razu do LG wymagana jest karta gwarancyjna i dowód zakupu, a przez salon wystarczy jakiś dowód zakupu.
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.