TELEFON OD GetBACK SA -POMOCY

• Autor wątku Autor wątku Elle35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Elle35

Użytkownik
Odpowiedzi
53
Witam....
Wczoraj zadzwonili do mnie z GetBack SA...twierdząc, że mam zadłużenie jak dobrze pamiętam z 2001r..owszem brałam wtedy kredyt konsumencki ale wszystko spłaciłam..a minęło już tyle lat, że nie mam już żadnych świstów którymi mogłabym to poświadczyć...Firma windykacyjna straszy mnie sądem i żąda wpłaty 500 paru złotych...starszą jak na razie telefonicznie bo jak dotąd nie dostałam żadnego pisma...
Proszę o pomoc, bo nie wiem co mam robić :(

jeżeli zadzwonią poprosić o przesłanie jakichkolwiek dokumentów związanych z rzekomym zadłużeniem,
jeżeli dalej będą naciskać poinformować ich że w Polsce jest taka instytucja jak Sąd Powszechny i niech udokumentują tę zaległość przed sądem,
a jak nie chcesz rozmawiać to po prostu blokuj numery od nich,

Najlepiej wcale nie rozmawiać z nimi telefonicznie. Do niczego się nie przyznawać. Nic nie obiecywać. Chwila nieuwagi i uznasz swój dług i zaczną się poważne problemy.

Dzięki...powiem szczerze, że zaskoczył mnie wczorajszy telefon...a zachowanie tego człowieka było wręcz skandaliczne...w momencie gdy mówiłam, że nie mam żadnego długu, on zaczynał na mnie krzyczeć...bezczelny typ z którym w końcu przerwałam rozmowę..ale boję się tych ich papierów...miałam podobną sytuację z firmą PRESCO...oczywiście wygrałam tą walkę ale tylko dzięki Waszej POMOCY...a teraz kolejni się znaleźli...

W razie czego będę pisała tutaj o POMOC...wiem,że sama sobie nie poradzę z tymi "Sępami" ..

Elle35 napisał:
ale boję się tych ich papierów...
Bać papierów to byś się mogła gdybyś z bezpieką za komuny flirtowała i teraz ktos w tej sprawie zadzwonił :)
Nie rozmawiaj, nie odbieraj, śpij spokojnie. Odbieraj korespondencję sądową

marian.pazdzioch napisał:
Nie rozmawiaj, nie odbieraj, śpij spokojnie. Odbieraj korespondencję sądową

Możesz również założyć konto na EPU

robinson21 napisał:
zapraszamy i w razie czego pomożemy:):):)

Witam serdecznie...

Otrzymałam dziś ( 23.02.2018 ) listem poleconym z Sądu Rejonowego w Elblągu nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym sygnowanym datą 12 września 2017...z końcem tamtego roku dzięki informacji listonosza z miejsca zamieszkania gdzie od kilku lat nie mieszkam, dowiedziałam się, że miał coś dla mnie z sądu, podał mi jakiego, a że nie było możliwości odbioru listu napisałam do tego Sądu z prośbą o przesłanie mi korespondencji na adres pod którym się obecnie znajduję, i dzisiejsza korespondencja to właśnie konsekwencje na ruch wykonany przez GETBACK...PROSZĘ O POMOC....czy mam na forum opisać całą sytuację czy w wiadomościach poza forum?
Będę wdzięczna za pomoc..pozdrawiam

Możesz napisać do Sądu, aby przywrócić termin sprzeciwu, ze względu na nieprawidłowe doręczenie przesyłki - nie mieszkasz już od dawna pod tamtym adresem.

pozwanyprzezbank napisał:
Możesz napisać do Sądu, aby przywrócić termin sprzeciwu, ze względu na nieprawidłowe doręczenie przesyłki - nie mieszkasz już od dawna pod tamtym adresem.

Czy pismo powinno być w jakiś specjalny sposób napisane?

Urzędowy formularz, sprzeciw od nakazu zapłaty.
Piszesz, że nie mieszkałaś w tym okresie w miejscu zamieszkania, pod który wpływały pisma.

Tak.
Pamiętaj, że sprzeciw wysyłasz zawsze w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, jeden dla Sądu, drugi dla strony.

damian xxx napisał:
Możesz również założyć konto na EPU

Proszę mi powiedzieć czy warto założyć sobie konto na EPU i co ono i daje?

robinson21 napisał:
zapraszamy i w razie czego pomożemy:):):)

Witam serdecznie...

Otrzymałam dziś ( 23.02.2018 ) listem poleconym z Sądu Rejonowego w Elblągu nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym sygnowanym datą 12 września 2017...z końcem tamtego roku dzięki informacji listonosza z miejsca zamieszkania gdzie od kilku lat nie mieszkam, dowiedziałam się, że miał coś dla mnie z sądu, podał mi jakiego, a że nie było możliwości odbioru listu napisałam do tego Sądu z prośbą o przesłanie mi korespondencji na adres pod którym się obecnie znajduję, i dzisiejsza korespondencja to właśnie konsekwencje na ruch wykonany przez GETBACK...PROSZĘ O POMOC....czy mam na forum opisać całą sytuację czy w wiadomościach poza forum?
Będę wdzięczna za pomoc..pozdrawiam

Otrzymałam dziś ( 23.02.2018 ) listem poleconym z Sądu Rejonowego w Elblągu nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym sygnowanym datą 12 września 2017
Otrzymałaś go, więc adres jest ok. Teraz ok. Sąd przychylił się do Twojego wniosku i przesłał pod prawidłowy adres.

Teraz powinnaś złożyć sprzeciw. W sprzeciwie należy powołać się na to, czemu się sprzeciwiasz - tu twierdzisz, że spłaciłaś - no to dowody wpłat. Jak masz inne zarzuty, to trzeba je wypisać, takie, czy inne. Moim zdaniem zestaw taki standardowy:
1. Niewłaściwość miejscowa sądu - wraz z wnioskowaniem o przeniesienie sprawy do właściwego miejscowo
2. Brak udowodnienia roszczenia

Nie wiem, czy wypisywać resztę, ja bym uzupełnił po przejrzeniu akt w sądzie, jak będzie już właściwy miejscowo,ew. wnioskował o doręczenie pozwu wraz z załącznikami na prawidłowy adres.

Masz czas, trzeba przez weekend przemyśleć ewentualny zestaw zarzutów. Poza nakazem zapłaty nie otrzymałaś nic?

Elle35 napisał:
Proszę mi powiedzieć czy warto założyć sobie konto na EPU i co ono i daje?
W opisywanej sprawie nic nie da , sprawę oddali do rejonowego w Elblągu.

Na razie złożyłbym sprzeciw zarzucając niewłaściwość miejscową, roszczenie nienależne, brak doręczenia pozwu z załącznikami, jednocześnie wnioskując kulturalnie o przekazanie sprawy do sądu właściwego miejscowo i przesłanie owego pozwu z załącznikami.

Z dalszymi zarzutami na tym etapie postępowania warto się wstrzymać. Jak otrzyma się pozew z załącznikami, to będzie wiadomo z czym walczymy. Może być tak, że po przesłaniu do sądu właściwego warto zajrzeć w akta nie czekając na wysyłkę - no to też będzie wiadomo, z czym walczymy.

Powrót