TELEFON (paczka dostarczona kurierem TD )

• Autor wątku Autor wątku Terenia57
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Terenia57

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam w dniu 06.10.2015 otrzymałam paczkę dostarczoną przez kuriera odebrałam ja za podpisem na ulicy ponieważ już wychodziłam z domu ,krótko się pytając od kogo zostałam poinformowana ,że to paczka a szczególnie prezent z Orenge ( mój operator telefoniczny) po powrocie ją odstawiłam , ponieważ mam telefon i nowy mi nie był potrzebny ,jednak że po dociekliwym sprawdzeni okazało się ,że to nie jest prezent a telefon nowego operatora , kiedy do nich zadzwoniłam okazało się ,że jestem nabywcą nowego operatora TD Telekomunikacja Dla Domu i jeżeli nie chciałam tego telefonu to miałam na to 14 dni .Ale ja byłam pewna ,ze to jest aparat mojego operatora telefonicznego i w tej chwil mam dyleat z skąd i w jaki sposób ktoś mi zrobił taki numer ja co mam już telefon od 20 lat mam nowy numer telefonu i nowego drugiego operatora.W jaki sposób ktoś wysłał mi nowy telefon i na jakiej podstawie kiedy ja nie zamawiałam telefonu i nie chcę zmienić operatora w żadnym wypadku jak to się mogło stać .Proszę o pomoc wiem ,że mogę odesłać ten telefon jednakże na jakie paragraf się powołać w razie naliczenie zerwania umowy , którą jak z rozmowy wynika podpisałam ( zaznaczam nie świadomie bo mnie wprowadzono w błąd ). Proszę o pomoc .Telefon wyślę i pismo jeszcze raz zaznaczam ,że nie zamawiałam żadnego telefonu .

Chyba bardziej naciąganej historyjki jeszcze nie czytałem :)
Jeśli się mylę, to przepraszam, jednak przy takim skrajnym braku odpowiedzialności z Twojej strony i tak już z tym nic nie zrobisz. Przykro mi.

Wykazałaś się skrajną nieodpowiedzialnością.
Odbierasz przesyłkę ot tak, a później przez miesiąc nie interesujesz się co tak naprawdę zawiera!
Jak podejdzie do tej historii operator, czas pokaże.

Witam Zgadzam się z opinia , co to teraz za czasy ,że bez zamówienia wysyła się prezenty i powołuje na innego operatora ja na prawdę nie spodziewałam się takiej sytuacji tym bardziej jak mi powiedział kurier to jest od Oranż czyli mój operator mam prośbę na co mogę się powołać ponieważ muszę odesłać ten nieszczęsny telefon i zerwać umowę >Bardzo proszę jest jakaś możliwość z moje strony na cokolwiek się powołać ?

Prosto tego nie załatwisz.

Weź dokumenty i udaj się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.

A może zadzwonili Ci i powiedzieli, że dzwonią z TD a Ty zrozumiałaś, że to TP. Podałaś pewnie swoje dane i dostałaś "prezent".
Teraz to już pozamiatane.

Powrót