Telefon trzeci raz na gwarancji

• Autor wątku Autor wątku Berbel1000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Berbel1000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, dwa miesiące temu oddałem telefon na gwaranje nie wiem czy to istotne ale podam że przyczyną było samoczynne wyłączanie się, komunikat że telefon zostanie wyłączony z powodu zbyt wysokiej temperatury mimo że przed sekundą został włączony oraz wahania się stanu baterii, np przed wyłączeniem 87% a po ponownym włączeniu 1%. I tutaj zaczyna się problem oddałem telefon raz- napisali że nie wykryli usterki wgrali nowe oprogramowanie i wszystko ok, wyszedłem ze sklepu 5 metrów, problem ten sam co wcześniej więc oddałem go od razu po raz drugi, dzisiaj odbieram telefon zadowolony, napisali że wada mechaniczna naprawiona telefon sprawny. Wracam do domu zaczynam instalować aplikacje bo telefon po resecie i pyk! Telefon się wyłącza mimo że jest 50%, i w tym momencie mam pytanie co mi przysługuje, ponieważ nie zamierzam im oddawać telefonu po raz trzeci bo wiem że i tak go nie naprawią, chcę zażądać zwrotu pieniędzy lub w gorszym przypadku nowego telefonu.
Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi bo sprawa pilna i z góry dziękuję.

Jeśli nie rozpatrzą reklamacji tak jak należy to polecam postraszyć ich UOKiK lub rzecznikiem praw konsumenta. Zazwyczaj wtedy naprawią telefon tak jak powinni. Wiem, bo mój szwagier też miał takie przygody.

Powrót