telefon w Play niezgodnosc IMEI

• Autor wątku Autor wątku cookies777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cookies777

Użytkownik
Odpowiedzi
40
witam 17.01.2015 podpisalem uwowe o swiadczenie uslug telekomunikacjyjnych.... w ofercie wzialem htc 310, i mniej wiecej 2 miesiace pozniej zaczalem miec problemy z ekranem dotykowym... kiedy zaczalem komletowac tel do zlozenia na gwarancje okazalo sie ze imei tel rozni sie od tego na umowie i pudelku, w pudelku byl formularz wymiany gwarancyjnej telefonu(mialbyc nowy a okazalo ze zostal wymieniony na "nowy"przez serwis). Pani w punkcie sprzedazy byla zaskoczona jak jej przedstawilem sprawe, chociaz wczesniej, chyba tydzien po zawarciu umowy dzwonila do mnie z pytaniem o nr imie na umowie bo miala problem... tel poszedl na serwis zostal wymieniony wyswietlacz i bateria..
Prosze o pomoc czy moge z ktoregos z wymienionych zdarzen rozwiazac umowe z operatorem?
dziekuje za pomoc pozdrawiam

własnie chodzi o to ze bez poniesienia kar zwiaznych z wczesniejszym jej zerwaniem... jakby nie bylo mam umowe na ktorej widnieje imei nr xxxxx.. a telefon z nr imei yyyyyy....
to tak jakby ktos kupil samochod i w papierach mial nr vin taki a w samochodzie inny... moim zdaniem jest cos nie tak w tej sytuacji.
w razie kradziezy telefonu nie jestem w stanie udowodnic nikomou ze ukradziony tel jest w ogole moj poniewaz ma inny imei niz ten wpisany w umowie

wystapilem w trakcie oddawania tel na serwis... cisza... punkt sprzadazy wystawil mi tylko fakture na tel, na ktorej nie ma tego nr i cisza tak jakby nic sie nie stalo, po drugie mam pudelko i tel z roznymi imei, kupilby Pan ode mnie taki tel? jak dla mnie podejrzane... a tak w ogole to chyba umowa jest niewazna wlasnie z powodu tego ze wystepuje tu ta roznica umowy i produktu czyli w tym przypadku telefonu

ale telefon jest inegralna czecia umowy... dlatego imei znajduje sie na umowie... nie zostal zakupiony osobno i ma umozliwic klientowi korzystanie z uslug telekomunikacyjnych

salon poprostu tutaj próbuje sie wymigac od odpowiedzialnosci za ta pomylke, widac to po zachowaniu obslugi, chcialem dowiedziec sie mniej wiecej jak to prawnie wyglada, zglosilem sprawe do Play24 i czekam na odpowiedz, chce jeszcze poradzic sie rzecznika praw konsumenta, zamierzam jeszcze poradzic sie rzecznika praw konsumenta

Błędy się koryguje.

Poza tym przyjąłeś towar bez zastrzeżeń [podczas odbioru nie zgłosiłeś sprzedawcy niezgodności]

Czy w umowie masz napisane, że w przypadku problemów z aparatem dostaniesz inny telefon? lub biorą odpowiedzialność za brak możliwości korzystania z abo ze względu na jakąś wadę aparatu?

arturoooo napisał:
Błędy się koryguje.

Poza tym przyjąłeś towar bez zastrzeżeń [podczas odbioru nie zgłosiłeś sprzedawcy niezgodności]

Czy w umowie masz napisane, że w przypadku problemów z aparatem dostaniesz inny telefon? lub biorą odpowiedzialność za brak możliwości korzystania z abo ze względu na jakąś wadę aparatu?

Wada aparatu uniemozLiwa korzystanie z uslug telekomunikacyjnych np. O czym mowi umowa za co można ubiegac się o odszkodowanie,
Co do przyjecia aparatu niezgodnego z umowa odpowiedzialność lezy po obu stronach, ale wydaje mi sie ze jesli chodzi o zmiany umowy czyli aneks juz nie musze się godzic, tym bardziej ze salon nie
Miał zamiaru go proponowac pomimo prosby o rozwiazanie problemu tylko unikami i probami zepchniecia odpowiedzialność Na serwis

cookies777 napisał:
Wada aparatu uniemozLiwa korzystanie z uslug telekomunikacyjnych np. O czym mowi umowa za co można ubiegac się o odszkodowanie

Zapewne chodzi o jakąś awarię np. brak zasięgu jak to było ostatnio z Orange.
Jak rozbijesz telefon to też będzie wina opa, że nie możesz korzystać z usług?

Poza tym, nic nie stoi na przeszkodzie abyś sobie kupił drugi aparat za 40zł.

cookies777 napisał:
...ale wydaje mi sie ze jesli chodzi o zmiany umowy czyli aneks juz nie musze się godzic, tym bardziej ze salon nie

Piszesz tak,że ciężko się całość czyta :(

Możesz przytoczyć punkt mówiący o tym, że jak padnie telefon to należy Ci się odszkodowanie?

Z mojej strony EOT jakby co.

Powrót