telefon z aukcji niezgodny z opisem.

• Autor wątku Autor wątku niz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
dokonałam zakupu używanego telefonu na olx. Jak było w opisie telefon miał być w stanie bardzo dobrym. Niestety kiedy doszła do mnie paczka okazało się, że jego wygląd pozostawia wiele do życzenia, ponadto jest innej pojemności niż ta podana w opisie ogłoszenia. Co więcej sprzedawca w międzyczasie zmienił informacje w ogłoszeniu właśnie o tej pojemności. A widać to wyraźnie, bo zrobiłam print screeny w momencie dokonania zakupu. Od razu po otrzymaniu paczki napisałam do niego, że chce oddać telefon, ponieważ nie zgadza się z tym który był w ogłoszeniu. Głupio się tłumaczył, że na olx nie można edytować tytułu etc. W końcu zgodził się żeby odesłać paczkę ale tylko do punktu odbioru na poczcie polskiej, bo jak twierdził cały czas pracuje i nie za pobraniem, bo musi najpierw sprawdzić stan telefonu. Byłam na policji i powiedzieli żebym odesłała telefon bo jest tutaj tzw. dobra wola, że może odbierze. Niestety paczka nie została odebrana. Zbywał mnie tym, że jest chory na szkarlatynę. Kontakt tylko pisemny, zablokował mój numer telefonu. Potem przestał odpisywać. Paczka właśnie do mnie wraca. Co mogę zrobić w tej sytuacji?

Określenie "stan bardzo dobry" jest na tyle nieprecyzyjne, że trudno z tym cokolwiek zrobić. Były zdjęcia telefonu w ogłoszeniu? Odbiegają od rzeczywistości?

Były. Tak odbiegają. A z pojemnością? Pierwotnie w ogłoszeniu podał 32Gb, a przysłał 16Gb.

niz napisał:
Były. Tak odbiegają. A z pojemnością? Pierwotnie w ogłoszeniu podał 32Gb, a przysłał 16Gb.

strata czasu i nerowow . ja bym to odpuscil. jak gosc z siebie robi szmate za pare zloty to z czasem zycie go nauczy tak czy inaczej w koncu trafi na kamien.

mozesz mu kiedys zadzwonic na hallowen jesli bedzie miał ten numer i zrobic psikusa jakiego jedynie albo cos w tym stylu zeby poprawic sobie humor.

Powrót