Telefon z firmy windykacyjnej w sprawie zapłacenia mandatu, wystawionego na zmarłego.

• Autor wątku Autor wątku ando09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ando09

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Dzisiaj zadzwoniła do mnie pewna pani która chciała rozmawiać z moim ojcem który zmarł 2 miesiące temu, powiedziałem jej to i zapytałem o co chodzi. Powiedziała mi że jest wystawiony mandat z PKP za przejazd bez biletu na imię i nazwisko mojego ojca, ale żadne inne dane się nie zgadzają tzn. Imiona rodziców, data urodzenia i adres. Kazała mi wysłać akt zgonu i poświadczenie odstąpienia od spadku na e-maila, bo inaczej dług przejdzie na mamę lub na mnie. Jestem tez prawie pewny że ojciec nie jeździł koleją a zwłaszcza z wskazanego miejsca (Tarnów a my mieszkamy na wsi oddalonej od niego o przeszło 90km). Zapomniałem tylko zapytać kiedy mandat był wystawiony. Maja jeszcze dzwonić bo chcą rozmawiać z jego żoną. Firma to windykacjapl.
Co mamy w tej sytuacji zrobić?

ando09 napisał:
ale żadne inne dane się nie zgadzają tzn. Imiona rodziców, data urodzenia i adres.
Jeżeli jesteś tego pewny, to odpowiedz że to nie o ojca chodzi. Po prostu szukają człowieka by go "dopasować". Więcej rozmów poza powyższym zdaniem nie ma sensu prowadzić.

Powrót