Telefon z komisu zablokowany imei.

• Autor wątku Autor wątku kris2031
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kris2031

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam. 2 miesiące temu kupiłem w komisie nowy telefon zapakowany w nieotwartym jeszcze pudełku za 1800zł. Ktoś ten telefon wziął w sieci Plus na abonament i sprzedał go w komisie po czym ja go kupiłem jako nowy od komisu. Po 2 miesiącach użytkowania w telefonie został zablokowany numer imei. W sieci plus dowiedziałem się, że zostało to zrobione ponieważ osoba która wzięła ten telefon na abonament nie płaci rachunków dlatego telefon został zablokowany. Po długiej rozmowie dowiedziałem się, że oni z tym nic nie zrobią, że telefon nie zostanie odblokowany dopóki osoba na którą jest abonament nie zacznie opłacać rachunków. Jedyne co mogę zrobić to iść do komisu w którym kupiłem telefon i żądać zwrotu pieniędzy. Chciałbym się dowiedzieć zanim pójde do tego komisu jak wygląda prawo w takiej sytuacji. Dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

Dzięki za odpowiedź. Czyli ja muszę sprawę załatwiać ze sprzedawcą w którym kupiłem telefon czyli komisem. Rozumiem, że jeśli usłyszę od sprzedawcy, że skąd on miał wiedzieć, że tak sie stanie nie powinno mnie to interesować? Powinienem stanowczo żądać zwrotu pieniędzy? całej kwoty tj 1800zł? dodam, że telefon jest w stanie idealnym wygląda nadal jak nowy.

Powrót