Telefon z niezgodny z opisem

• Autor wątku Autor wątku bayan2682
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bayan2682

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam
Kupiłem na allegro używany telefon ( prawie roczny). W opisie było o tym że stan jest bdb, od nowości miał nałożone hartowane szkło , był w etui itp.

Nie było żadnej wzmianki że tel. był w serwisie i miał wymieniany cały przedni panel ( ekran). Gdybym o tym wiedział to na pewno bym go nie kupił w takiej cenie ( 700 pln). Telefon wydaje się być sprawny , co mogę zrobić w takiej sytuacji? Sprzedający nie zgadza się na zwrot i mówi że prawo stoi po jego stronie. Nie zgadza się też na żadne dopłaty. Czy w tej sytuacji nic nie mogę już zrobić?

Wydaje mi się że opis przedmiotu nie jest zgodny z rzeczywistością, czy może moja wina że się o to nie dopytałem?

Sprzedający to firma czy osoba fizyczna?

Poza tym wymiana panelu to nie wada.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Sprzedający to osoba fizyczna.
Czyli nic nie mogę zrobić?

Możesz reklamować na podstawie rękojmi za wady, ale wymiana panelu nie jest wadą a normalna naprawa.

Wrzuć link do aukcji.

Niezależnie od sytuacji...sprzedawca powiedzmy sam mógł nie wiedzieć o wymianie (czysto teoretycznie).

Jak dobrze rozumiem to był w serwisie producenta w ramach gwarancji? Jeśli tak to kompletnie nie ma się czym przejmować.

Tak , dokładnie. Jednak czuję się trochę oszukany bo szukając telefonu znalazłem wiele aukcji w których telefony były w serwisie i były wymieniane panele lcd np w Iphone 6 i taki telefon jest sporo tańszy od tych którym nic nie ,, dolegało''.. Poza tym w opisie aukcji zawsze sprzedający piszą czy tel był w serwisie , co się z nim działo , jaką miał historię...

Ostatnia edycja:
Wymiana ekranu to dla ciebie plus bo masz nowy odświeżony ekran dotykowy i oryginalny jeśli był wymieniony w ramach gwarancji w serwisie producenta. Co innego gdyby wymiany dokonywał Pan Wiesiek z serwisu za blokiem. Co do iPhonie to serwis nie wymienia części tylko cały telefon, więc jeśli widziałeś gdzieś na aukcji z wymienionym ekranem na pewno nie jest to oryginalny ekran i na pewno producent nie da na to gwarancji.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Jednemu taka wymiana może być na ręke, ja gdybym wiedział to bym nie kupował takiego... Ważne jest też aby ten ekran był dobrze nałożony.

Poza tym telefon już został sprzedany po cenie za jaką kupiłem . Koniec TEMATU.

Powrót