Telestrada, Anulowanie podpisanej umowy

• Autor wątku Autor wątku ngvn24ug
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

ngvn24ug

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam zacznę oraz tego ze moja mama zrobiła mi miła niespodziankę z rana mówiąc mi po tym jak się obudziłem że przyjechali panowie z telekomunikacji i że kazali jej podpisać jakieś papierki a ze nie chciała mnie budzić okazało się ze to umowa z operatorem telestrada w którym to podrobiła mój podpis, z tego co wiem przysługuje mi prawo 10 dni od podpisania umowy do jej wypowiedzenia, ale nigdzie nie mogę znaleźć wzoru który wysłać tym oszustom i na jaki adres, chce żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik, żeby już mieć temat z głowy. Panowie pomożecie? Jak będzie trzeba wstawię wzór umowy

Kobieta podała się za Ciebie? Mężczyznę?

Tak jak pisałem matka spisała moje dane z dowodu i podróbka mój podpis bo nie chciała mnie budzić bo panowie z TP przyjechali zmienic aparat. Wiem ze mam 10 dni ale chcę żeby wszystko było dobrze napisane żeby z tego wyjść, im widocznie to nie szkodziło ze ktoś inny podpisał a na policje nie pójdę składać zeznań na matkę

ngvn24ug napisał:
Witam zacznę oraz tego ze moja mama zrobiła mi miła niespodziankę z rana mówiąc mi po tym jak się obudziłem że przyjechali panowie z telekomunikacji i że kazali jej podpisać jakieś papierki a ze nie chciała mnie budzić okazało się ze to umowa z operatorem telestrada w którym to podrobiła mój podpis, z tego co wiem przysługuje mi prawo 10 dni od podpisania umowy do jej wypowiedzenia, ale nigdzie nie mogę znaleźć wzoru który wysłać tym oszustom i na jaki adres, chce żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik, żeby już mieć temat z głowy. Panowie pomożecie? Jak będzie trzeba wstawię wzór umowy
Wzorów odstąpienia od umowy masz dużo w internecie. Znajdziesz bez problemu.

A co do meritum sytuacji, to tak naprawdę najlepiej wystosować odstąpienie od umowy. Druga opcja to podważanie autentyczności podpisu, ale wtedy jak sprawa oprze się o policję (operator będzie twierdził że podpis jest autentyczny) to możesz jeszcze mamie narobić kłopotów.

Okej napisze przed wieczorkiem jak mi to wyszło i sprawdźcie panowie, dobrze?
@dam edit w tym poście

Jedna uwaga. Ta cała Telestarda nie ma nic wspólnego z TP (dawną Telekomunikacją Polską, obecnie Orange).
To jest jedna z rozlicznych firm które nazywają siebie telekomunikacyjnymi, a których funkcjonowanie polega na bazowaniu na infrastrukturze dawnego TP i świadczeniu swoich usług.
Im jest tak naprawdę wszystko jedno kto podpisuje umowę (równie dobrze mógł to być sąsiad w Twoim imieniu), ważne aby dane się zgadzały, a umowa zaczęła obowiązywać. Bo potem jak się w porę nie rozmyślisz, to za ewentualne zerwanie umowy przed terminem są bardzo konkretne kwoty do zapłacenia.

A więc tak wyskrobałem coś takiego:

Kod:
miejscowość  21.02.2015r.
Kazimierz XXXXXX
ZZZZ ZZZZZZ 4
CCCC
Usługodawca

TELESTRADA S.A
ul. Puławska 182
02-670 Warszawa

OŚWIADCZENIE
O ODSTĄPIENIU OD UMOWY ZAWARTEJ NA ODLEGŁOŚĆ

Oświadczam, że odstępuję od umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z dnia 21.02.2015r. zawartej między Kazimierzem ***** oraz usługodawcą Telestrada o tytule „Domowy bez limitu i numerze 693/008/00048/15, dotyczącej numeru telefonu 24 266-04-**. Proszę też o kontakt telefoniczny z numerem 721305*** w celu potwierdzenia rezygnacji.
Podstawą prawną odstąpienia jest art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271 z późn. zm.)
Wskazuję, iż oświadczenie składam z zachowaniem terminu określonego w art. 10 w/wym. ustawy, a wobec nierozpoczęcia świadczenia usług odstąpienie jest w pełni skuteczne.

........................................

Czy to jest dobrze zrobione? Kierowałem się instrukcjami na ich stronie i zastanawia mnie pogrubiona część dolnego cytatu. Czy to oznacza że moja linnia zostanie całkowicie skasowana lub zapłacę miesięczny rachunek i numer zostanie? ;/

Kod:
Jak wygląda proces rezygnacji z usług Telestrada S.A.?

Abonent, które chce zrezygnować z usług Telestrada S.A. z powodu całkowitej rezygnacji z linii telefonicznej jest zobowiązany do przesłania na adres operatora pisma z wypowiedzeniem dotychczasowej umowy. Druk wypowiedzenia umowy powinien zawierać: imię i nazwisko, adres, datę zawarcia oraz tytuł umowy (nazwa posiadanej usługi), numery telefonów wskazanych w Umowie, opcjonalnie numer kontaktowy Abonenta w celu potwierdzenia rezygnacji.
[B]Ważne aby w piśmie z wypowiedzeniem umowy została zawarta informacja, że rezygnacja Abonenta jest rezygnacja całkowitą z linii telefonicznej. W takim przypadku likwidacja linii nastąpi z miesięcznym okresem wypowiedzenia, ze skutkiem na koniec miesiące następnego, po którym wpłynęła rezygnacja.[/B]
Dopuszczalne formy rezygnacji:
listownie na adres: Telestrada S.A. ul. Puławska 182, 02-670 Warszawa.
osobiście w siedzibie Operatora przy ulicy Puławskiej 182, 02-670 Warszawa.
Abonent, który chce zrezygnować z usług Telestrada S.A. z powodu zmiany Operatora Abonent nie jest zobowiązany do przesłania rezygnacji z usług Telestrada, wystarczy, że podpisze umowę z innym operatorem, który zwróci się do Telestrady po numer danego Abonenta. Rezygnacja nastąpi w terminie zależnym od trybu wypowiedzenia wskazanym przez nowego Operatora.
Rezygnacji z usług może dokonać tylko osoba będąca Abonentem lub osoba posiadająca pisemne pełnomocnictwo wystawione przez Abonenta.

Powrót