telewizja internetowa udostepnianie linku a prawo

• Autor wątku Autor wątku fazero
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fazero

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie,

Zastanawiałem się nad założeniem strony w której mógłbym czysto informacyjnie prezentować
linki do telewizji dostępnych w internecie. Niektóre TV nadają w swoj sygnał poprzez intenernet np:
CTv Jaworzno - transmisja online
Chciałbym zebrać więcej takich linków i udostępniać je na jednej stronie na zasadzie samych linków.
Osoba klikająca na taki link oglądałaby daną TV na standardowych otwarzaczach obrazu takim jak np WMP.
Czy taka działalność jest zgodna z prawem? Jesli jest to ogólnie destepne i nie zabronione regulaminem
na danej stronie czy jest to legalne? Zysk miałbym tylko na jakiś reklmach na danej stronie gdzie sa te linki.
Prosze o informację, bo nie wiem czy coś takiego zaczynac.

Pozdrawiam
K.

Wydaje mi się że najlepiej byłoby spytać o zgode każdą telewizje której linki chcesz zamieścić. Najprostszy sposób na uniknięcie konfliktu.

Dzięki za info. Możliwe że się zwrócę jak nie bedzie innej opcji.

Jednak czy ktoś wie czy można tego bez pytania rozpowszechniać?

A jakbym podał źródło dodatkowo skąd jest pobrane ?

pozdr
K.

Przyłączam się do pytania.

Wyczytałem gdzieś:
"zgodnie z Ustawą o Radiofonii i Telewizji z 1992 roku: "Kto rozpowszechnia program radiowy lub telewizyjny bez koncesji, podlega karze grzywny lub więzienia do 2 lat".

No ale taka strona jak megawypas.pl czy ooj.pl nadaje 4fun tv, polsat itp.

Proszę o odpowiedź kogoś.

wiele ludzi kradnie, ale to nie legalizuje tego czynu.

Nikt nie egzekwuje.. albo z marnym skutkiem to się ludzie czują bezkarni.

Ale chodzi o nadawanie (źródło) przekazu czy serwis gdzie użytkownicy dodają źródła do telewizji internetowych ?

Powrót