Telewizor

• Autor wątku Autor wątku herodon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

herodon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam
Kupiłem telewizor 2013 r. w Neonecie wykupując ubezpieczenie za 450 zł (najwyższe z możliwych wtedy). Ten telewizor mi się zbił a dokładnie matryca. Postawiłem go przy oknie okno się otwoszyło ponieważ był przeciąg i rogiem uderzyło w matryce. W poniedziałek jadę do sklepu zgłosić sprawę ale czy moglibyście mi powiedzieć czy w takiej sytuacji dostane nowy TV czy wypłatę pieniędzy. Wiecie coś może na ten temat ?
(Dodatkowe ubezpieczenie jest na 4 lata czyli do grudnia)

A jak jest w OWU ?

Sent from Galaxy Note 4 & Tapatalk

To teraz przeczytaj je proszę, i sprawdź czy potrzebujesz jechać do sklepu oraz jak zawiadomić o szkodzie.
O zwrocie pieniędzy też tam nie ma mowy, co najwyżej o jakichś bonach zakupowych.

Czy instrukcja użytkowania telewizora dopuszcza ustawienie w takim miejscu (narażonym na uszkodzenia)?

Wielkie dzięki za odpowiedz ja nie bardzo się znam na tych umowach.

Ciekawie brzmią wyłączenia odpowiedzialności ubezpieczyciela. Np.: "spowodowane działaniem ognia i innych żywiołów, jeżeli źródło szkody powstało poza ubezpieczonym sprzętem". W rozumieniu słownika języka polskiego wiatr jest żywiołem, gdyż jest to "siła, którą nie kieruje świadomość". Do tego jeśli instrukcja w jakikolwiek sposób wyznacza sposób ustawienia telewizora a Ty ustawiłeś go wbrew tym zapisom to jest to też podstawa do tego, żeby Ci nie zapłacili.

Tak jak pisałem gwarancja dodatkowa obowiazuje do grudnia 2016 r

To NIE JEST gwarancja. To jest dodatkowe płatne ubezpieczenie, świadczone przez ubezpieczyciela, na jego warunkach, niezależnie od gwarancji producenta i rękojmi.

Zgadza się
nic nie zrobisz
sam zepsułeś

Powrót