Telfon - gwarancja

• Autor wątku Autor wątku mixilux
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mixilux

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Rok temu kupiłem telefon komórkowy używany ale z 2 letnią gwarancją w pewnym komisie. Około 2 miesiące temu zaczął trochę nawalać, oddałem go na gwarancję już 2 razy ale nic nie znaleźli.
I takie pytanie: czy teraz mogę pójść do tej firmy i zażądać zwrotu bądź wymiany telefonu na inny?

skoro 2x nie znaleziono żadnych usterek to znaczy że telefon był sprawny więc na jakiej podstawie wymiana telefonu?

To ja też jak kupię sobie samochód i powiedzmy że będziew miał on gwarancję na 3 lata... w drugim roku pojadę 2 razy do serwisu i powiem ,że coś nawala ,ale serwis za każdym razem tego nie potwierdzi to mam prawo do wymiany samochodu na nowy..?:) -ŚMIESZNE

[cytat="mixilux"]I takie pytanie: czy teraz mogę pójść do tej firmy i zażądać zwrotu bądź wymiany telefonu na inny?[/cytat] ale do kogo chciałbyś iść? do komisu czy Salonu w którym pierwotnie został on zakupiony?

Do komisu

Wada telefonu jest tylko, że oni prawdopodobnie nie chcą tej wady znaleźć bo ja im dokładnie wytłumaczyłem na czym ta wada polega.

A czy zamiast tłumaczenia nie da się jej zademonstrować, żeby zmusić ich do zajęcia konkretnego stanowiska?

Sprawa wyjaśniona - będzie wymiana. Czekam na nowy tel. Dzięki wszystkim za wypowiedzi

Powrót