Temat pracy magisterskiej - prawo gospodarcze publiczne

• Autor wątku Autor wątku Yourek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Y

Yourek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Jako, że nie udało mi się znaleźć satysfakcjonujących tematów/wątków/postów dotyczących mojego problemu na tym forum, postanowiłem założyć nowy temat. Nie dotyczy może żadnego problemu natury prawnej, ale mniemam, że może się przydać (pomijając fakt, że pierwotnie tworzę go w swojej intencji).

Jestem studentem IV roku (ściślej ujmując, I roku uzupełniających studiów magisterskich) Administracji i jako katedrę seminaryjną wybrałem Katedrę Prawa Gospodarczego Publicznego. Interesuje mnie ta tematyka, ale pojawił się problem dotyczący tematu pracy magisterskiej.

Pierwotnie, zamierzałem wybrać jakiś temat dotyczący nieruchomości (np. prawo lokalowe, prawo spółdzielcze, tudzież prawo budowlane), ale jest to bardziej związane z prawem cywilnym, niż z gospodarczym.

Pierwsze pytanie: Czy ktoś mógłby podsunąć jakieś propozycje (niekoniecznie gotowe tematy) nawiązujące do problematyki nieruchomości w ujęciu prawa gospodarczego publicznego? Czy jest w ogóle takie połączenie?

Nie mogąc znaleźć na to pytanie odpowiedzi, zacząłem kierować swoją uwagę w kierunku prawa energetycznego, z tego względu, że drugim moim kierunkiem jest Ekonomia ze spec. Ekobiznes.

Drugie pytanie: Czy ktoś ma jakieś ciekawe propozycje łączące prawo energetyczne, odnawialne źródła energii i prawo publiczne gospodarcze? Chodzi mi o jakieś punkty zaczepienia, tematy będące przedmiotem dyskusji, punkty zaczepienia.

Byłbym wdzięczny za pomoc.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót