Terapia antynarkotykowa

• Autor wątku Autor wątku jadtom
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jadtom

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam.
Mam wyrok 6 lat, w czerwcu kończę szkołę więzienną,w kwietniu upływa 4 lata odbywania kary, w wyroku mam jeszcze terapię antynarkotykową. Czy terapia jest zasadna po tak długim przebywaniu w więzieniu? ( czy jest na to paragraf? ) Czy mogę się starać o odbycie terapii na wolności?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pytasz o to może w związku z ewentualnym przedterminowym warunkowym zwolnieniem? Bo jeśli tak to sąd udzielając Ci wpz może przerzucić terapię na okres próby.
A jeśli chodzi Ci o to, że przez 4 lata nie zażywałeś substancji narkotycznych i czujesz się wyleczony to... abstynencja wymuszona nie zawsze idzie w parze z rozwiązaniem problemu jakim jest uzależnienie, więc potraktuj możliwość skorzystania z terapii jaką dał Ci sąd jako pomoc, a nie obowiązek.

Ostatnia edycja:
Terapia aa, potrzebuje nr artykulu kodeksu, mam dokladnie ten sam problem co zalozyciel watku.
Z gory dziekuje, za szybka odpowiedz.

Witam.
Czy w przypadku jeśli w wyroku nie ma ani słowa o terapii to mimo wszystko ZK ma prawo skierować skazanego na przymusową terapię?

Nie musi być słowa w wyroku o konieczności odbycia terapii by skazany został na taką terapię skierowany.

Powrót