N
niespokojna
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
Ponieważ nie zgodziłam się z opinią rzeczoznawcy dotyczącą złożonej przeze mnie reklamacji, pisemnie odwołałam się od jego decyzji (mimo że w sklepie mi to odradzano twierdząc, że rzeczoznawca utrzyma swoją decyzję). Na pierwotnym formularzu zgłoszenia pani ze sklepu napisała termin, w którym zostanie rozpatrzone moje podanie (dokładnie 2 tygodnie od złożenia przeze mnie reklamacji). Termin ten jednak minął, a ja w dalszym ciągu nie mam odpowiedzi. Dodam, że pierwotnie w zgłoszeniu niezgodności z umową sprzedawca bez uzgodnienia ze mną wpisał w rubryce "sposób poinformowania o decyzji" - "w sklepie", co spowodowało, że musiałam jechać do sklepu drugi raz (pierwszy raz zawożąc buty, a drugi raz - żeby poznać odpowiedź na reklamację). Dlatego w piśmie odwoławczym zaznaczyłam, że proszę o odpowiedź pisemną na podany przeze mnie adres (mieszkam 70 km od sklepu). Proszę o informację czy rzeczywiście ten termin odpowiedzi na odwołanie od decyzji rzeczoznawcy wynosi 14 dni, ewentualnie czy sprzedawcę obowiązuje data stempla pocztowego (jak długo mam czekać na tę odpowiedź) oraz czy brak odpowiedzi na takie odwołanie oznacza, że tym razem moje roszczenie uznano