Termin rozpatrzenia reklamacji przez operatora kablówki

• Autor wątku Autor wątku załamany1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

załamany1

Użytkownik
Odpowiedzi
106
Witam,
skończyła mi się właśnie umowa z Multi Media i zadzwonił ich pracownik z propozycją przedłużenia umowy.
Jak się okazuje kobieta z którą zawarłem umowę, ponownie mnie okłamała (nie będę opisywał teraz poprzedniej sprawy), tj powiedziała mi, że nie wzrośnie mi abonament po skończeniu się umowy i będzie wynosił dokładnie tyle samo.
Napisałem ponad miesiąc temu do nich skargę i miałem nadzieję, że się do niej ustosunkują. Niestety żadnego odzewu oprócz automatycznej odpowiedzi o nadaniu nr sprawie.
Znalazłem natomiast na ich stronie to:
W jakim czasie rozpatrywane są reklamacje?

Operator odpowiada na reklamację w ciągu 14 dni od jej otrzymania. W przypadku braku rozpatrzenia reklamacji w ciągu 14 dni, Operator informuje Abonenta o potwierdzeniu przyjęcia reklamacji podając nazwę, adres i numer jednostki Operatora rozpatrującej reklamację.
Jeżeli reklamacja nie zostanie rozpatrzona w terminie 30 dni od jej złożenia przyjmuje się, że ta reklamacja została uznana.

W piśmie wysłanym jako plik, wskazałem osobę która ze mną rozmawiała z imienia i nazwiska oraz datę i godz. rozmowy. W nagłówku nie napisałem natomiast reklamacja tylko skarga. Może mieć to znaczenie jeśli chodzi o sprawę.
Teraz minęło ponad 30 dni. Czy chodzi tu o dni robocze?
Co z tym teraz robić, bo przysłali mi rachunek o 19zł większy, który muszę zapłacić do końca miesiąca.

P.s
Pismo wysłałem na ich arkuszu reklamacyjnym z adnotacją reklamacja, ale w pliku już jako skarga.

Ostatnia edycja:
Jeżeli reklamacja nie zostanie rozpatrzona w terminie 30 dni od jej złożenia przyjmuje się, że ta reklamacja została uznana.
Zakładając że twoje pismo dotarło, masz już odpowiedź.
Rachunek zapłać bo nie masz wyboru, później możesz dochodzić swoich praw.

Nawet jeśli dostałem coś takiego?

Szanowni Państwo,

Dziękujemy za kontakt z Departamentem Obsługi Klientów Multimedia Polska
SA.
Informujemy, że wiadomość została przekazana do realizacji przez
naszych pracowników. Dołożymy wszelkich starań, aby sprawa została
załatwiona w ciągu 2 dni roboczych.

Jeśli w zgłoszeniu podany został prawidłowy numer telefonu, możemy
również kontaktować się telefonicznie.

Pozdrawiamy

Multimedia Polska
Dział Korespondencji

Wiadomość została wysłana automatycznie. Prosimy na nią nie
odpowiadać.

...a później to:

Dziękujemy za kontakt z naszą firmą.

W odpowiedzi na Pańskie pismo, które wpłynęło dnia 2014-12-16 informuję, że sprawa skierowana została do sprawdzenia przez uprawniony do tego dział.
Zgłoszenie zostało zarejestrowane pod sygnaturą...

Pisemna informacja zwrotna zostanie przesłana na wskazany przez Pana adres korespondencyjny, w możliwie najkrótszym czasie.

Pragnę zapewnić, że Multimedia Polska z największą uwagą śledzi wszelkie skargi oraz uwagi Abonentów, a w przypadku stwierdzonych uchybień, niezwłocznie podejmuje wszelkie działania konieczne do ich usunięcia.

Wyrażam nadzieję, że podjęte przez Operatora działania spełnią Pana oczekiwania.

W razie dodatkowych pytań proszę o ponowny kontakt - służymy pomocą.

Zapraszam również do kontaktu z Telefonicznym Biurem Obsługi Klienta pod numerem 244 244 244.
Pozdrawiam
...

Chyba coś mylisz, bo to nie jest rozpatrzenie reklamacji tylko informacja m.in. o terminie jej rozpatrzenia.
I co z tymi 30toma dniami?

30 dni to maksymalny ustawowy termin na rozpatrzenie reklamacji.

Oczywiście tylko czy chodzi o dni robocze tak jak np. w niektórych bankach czy 30 dni kalendarzowych?

nintendo007 napisał:
Rachunek zapłać bo nie masz wyboru, później możesz dochodzić swoich praw.
nintendo007 napisał:
30 dni kalendarzowych
Jeśli tak, to chyba napiszę do nich lub nawet zadzwonię, bo nie zamierzam im dopłacać do interesu.
Rozmowa się nagrywa więc niczego się nie wyprą.
Opłatę mam wnieść do 31.01

Miałem nadzieję, że jeszcze ktoś wtrąci kulka słów

nintendo007 dziękuję za odp.
Dam znać jak sprawa się zakończy.

No i lipa. Wysłali mi listem poleconym odpowiedź którą wysłali 28 dnia. :mad:
Oczywiście odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje i zamierzam zrezygnować z ich usług.
To tyle.

Dział sprzedaży-:help:
Biuro obsługi klienta-:evil:

Chcą mnie zatrzymać i w piśmie "zaproponowali" rachunek mniejszy od tego który miał być po ustaniu promocji.
Miało być 15zł, a jest 19zł. :confused:

Pismo już napisałem. Jutro wyślę.

Powrót