Termin ważności kuponu a termin realizacji usługi

• Autor wątku Autor wątku Marek Pawlak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marek Pawlak

Użytkownik
Odpowiedzi
51
Witam,
mam pewien problem gdyż kupiłem dla córki 20 godzin lekcji gry na keyboardzie na groupon. Otrzymałem kupon, ważny miesiąc od zakupu dokładnie do 15.03.2015. Kontaktowałem się z usługodawcą od razu po zakupie gdyż wyjeżdżaliśmy na ferie zimowe. Zapewnił mnie że mam się kontaktować w marcu i zrobimy lekcje. Skontaktowałem się więc z początkiem marca, z początku nikt nie odbierał i nie odpisywał na maile. Dopiero 6 marca po postraszeniu przepisami prawnymi usługodawca łaskawie się odezwał i stwierdził że może córka przyjść na jedną albo dwie lekcje bo więcej nie zdążymy wykorzystać do 15 marca. Moim zdaniem ważność kuponu oznacza do kiedy należy go aktywować czyli zawiązać usługę a nie do kiedy należy z niej skorzystać w całości. Nawet gdyby rozpocząć pierwszego dnia to byłoby trudne wykorzystać 20 godzin a facet mi mówi że mamy czas do 15 marca. Napiszcie jak to potraktować, dziękuje.

Co do zasady masz rację, ale warto przejrzeć się warunków samego grupona. Proponuję sprawę zgłosić do serwisu (groupon).

Pisałem do Groupona ale oni twierdzą że teraz stronami umowy jest klient i usługodawca. Napisałem do sprzedawcy że jakby było jak on twierdzi to ludzie kupujący np. kurs językowy albo kurs salsy też musieliby wykorzystać lekcje np. w miesiąc albo jak się kupuje karnet na siłownię i termin jest np tydzień ale nic do niego nie dociera.

Powrót