Tesco problem z odzyskaniem towaru z serwisu

• Autor wątku Autor wątku casper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

casper

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Tesco problem z odzyskaniem towaru z serwisu gwarancyjnego

Zaniosłem toster wartosci 50zł do serwisu bo sie popsuł, po miesiacu dowiedziałem sie że sie go nie da naprawić (nie maja takiego samego nowego) i bedzie zwrot gotówki ( poprosili o paragon )

Tylko w tym problem ze w czasie tego miesiace zgubiłem to pokwitowanie i paragon za toster. U siebie maja kopie papierów z mojimi wszystkimi danymi ale nie oddadza mi kasy jak im nie oddam paragonu.

Powiedzieli ze mogą tylko wydać nowy taki sam produkt i kazali czekac kiedy dostana do sklepu i sie pytac od czasu do czasu.

W tym problem ze juz mija 2 lata a toster taki sam nie trafil do sklepu!

Czy ten paragon ktorego nie mam i nie moge odzyskac tych 5 dych jest aż tak wazny dla Tecso i nie mozna jakos inaczej załatwić sprawy ?

Dużo nie dużo ale 50zł piechotą nie chodzi !

Pozdrawiam

No widać bardzo ważny. Jak go nie znajdziesz albo w inny sposób nie udowodnisz jego zakupu (nie wiem jaki) to nici z kasy ale mimo tego ten zepsuty toster powinni oddać :)
Może to jest jakiś sposób? Gdyby Ci się udało wydobyć od nich pismo że ten toster mają ale czekają na nowy itd. byłby to jakiś dowód że go u nich kupiłeś...

Ale oni maja w swoich papierach kopie reklamacji gdzie sa moje wszystkie dane - ale sie dalej upieraja ze bez paragonu nie oddadza gotowki !

Zapewne mają też kopię paragonu ale cały problem w tym żebyś Ty też go miał.
A reklamację masz? nie ma tam ceny, daty zakupu itd?

Powrót