K
kropka85_2007
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Jestem mamą niepełnoletniego chłopca, którego tata nie dopełnia obowiązków rodzinnych. Chciałabym wiedzieć czy w przypadku gdy chciałabym męża w testamencie wydziedziczyć , a syn stałby się jedynym spadkobiercą, to czy mąż ( to oczywiste że stałby się jego prawnym opiekunem, bo nie ma odebranych praw) mógłby dysponować majątkiem syna prze jego ukończeniem 18 lat.
Czy istnieje możliwość że mogę majątek zapisać jego dziadkowi ( a mojemu tacie), który w przyszłości mu go przekaże. Jednym słowem czy istnieje jakaś możliwość, która umożliwi mi przekazanie majątku synowi, ale NIE MĘZOWI zarówno bezpośrednio jak i pośrednio przez syna. I oczywiście która nie byłaby przeciwwskazaniem do podważenia testamentu.
Będę wdzięczna za jakakolwiek rozsądną podpowiedź.
Kropka85-2007
Czy istnieje możliwość że mogę majątek zapisać jego dziadkowi ( a mojemu tacie), który w przyszłości mu go przekaże. Jednym słowem czy istnieje jakaś możliwość, która umożliwi mi przekazanie majątku synowi, ale NIE MĘZOWI zarówno bezpośrednio jak i pośrednio przez syna. I oczywiście która nie byłaby przeciwwskazaniem do podważenia testamentu.
Będę wdzięczna za jakakolwiek rozsądną podpowiedź.
Kropka85-2007