Testament

• Autor wątku Autor wątku kamargarita
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamargarita

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
w 1994 roku wyjechalam do UK gdzie mieszkam do tej pory z mezem i corkami. W tym czasie 10 lat temu zmarla moja mama, ale zanim to sie stalo skontaktowala sie ze mna abym przyslala pieniadze na wykupienie jej mieszkania, chciala by bylo moje poniewaz bylysmy bardzo blisko. Wyslalam jej pieniadze na wykupienie i na sporzadzenie dokumentacji, nie moglam w tym czasie byc w Polsce i podpisac papierow, wiec moja mama sporzadzila z notariuszem testament, w ktorym zatwierdzila mnie jako jedynego spadkobierce i otworzyla ksiege wieczysta. Od tamtego czasu nic sie nie zdarzylo, mieszkanie stoi a ja nie znam prawa polskiego i nie bardzo wiem co zrobic, gdybym chciala sprzedac to mieszkanie. Prosze o porade
z powazaniem

właśnie po to jest forum, aby poszukać informacji;

wszystko już wielokrotnie było czarno na białym opisywane

hmmmm, mam zmarla juz 10 lat temu, do tej pory moje rodzenstwo (dwoch braci i siostra) nie wykonali zadnego ruchu aby zakwestionowac testament ani nie upominali sie o zachowek, wiedza,ze to by bylo nie fair. po tylu latach nie wiem jak moja sytuacja sie przedstawia, bylam z moimi corkami na stale zameldowana u mamy od lat.

Powrót