Tinder nie chce usunac danych osobowych

• Autor wątku Autor wątku pytamowiec
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pytamowiec

Użytkownik
Odpowiedzi
151
Dostałem szadoł bana na tinderze i teraz nie da się usunąć tego konta.

Pisałem do spólki match.com oraz do supportu tindera informująć, że wycofuję zgodę na przetwarzanie danych osobowych (GDPR) i proszę o usunięcie wszystkich danych.

Odpowiadają mi ciągle nic nie znaczącym szablonem i konto wciąż jest aktywne.

Macie jakieś pomysły co można zrobić? Pisać do Głównego Inspektorata Danych Osobowych?

Tak, tylko przez ePUAP2 (szkoda pieniędzy na znaczek). O skuteczności wszelkich Protez w naszym kraju pisałem wielokrotnie - niestety znam to z autopsji.

Oprócz tego może też napisać do UOKiK w sprawie praktyk naruszających zbiorcze interesy konsumentów.

Możesz napisać i do prezydenta Dudy przy okazji.

W sumie to prawo konstytucyjne - każdy ma prawo składać pisma i wnioski (czy jakoś tak). Ostatecznie to i tak (Prezydent) postanowieniem przekaże do właściwego organu (który wynika z treści pisma).

Za czasów kiedy nie istniał ePUAP2 a wnioski składało się papierowo osobiście lub przez pocztę - znam przypadku kiedy pisma składane były do najbliższego urzędu - trakujący urząd jako darmową placówkę pocztową (data wpływu i tak liczona była (jest) jako data wpływu do pierwszego urzędu nawet jeśli nie właściwego)

Powrót