TKK ubezpieczenie

• Autor wątku Autor wątku Sandra93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Sandra93

Sandra93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Mam problem z ubezpieczalnia w styczniu i lutym 2014 nie pracowalam i nie mialam ubezpieczona lecz poszlam do TKK i zawiesilam swoje ubezpieczenie, poniewaz wyjezdzalam do Polski ze wzgledu na problemy rodzinne wlasnie na te dwa miesiace. Mieszkam tutaj na stale i posiadam meldunek, wiem ze jest w Niemczech obowiazkowe ubezpieczenie lecz posiadalam tez polskie u swojego ojca w firmie tzw. rodzinne ubezpieczenie. Kiedy zaczely robic sie problemy z TKK wzielam ten dokument ze jestem ubezpieczona w PL oni (TKK) napisali do NFZ w Zielonej Gorze i NFZ odpisal ze nie jestem chociaz posiadam dokument z ojca firmy ze jestem. Teraz NFZ karze mi przyjechac osobiscie bo nie moga takie dokumenty (zaswiadczenie o ubezpieczeniu) isc poczta dla prywatnych osob tylko dla wiekszych instytucji ale oni wyslali wlasnie do TKK (duzej instytucji) ze nie posiadam tego ubezpieczenia. TKK rozklada rece i karze mi zaplacic 2000 € za ten okres ubezpieczenia i ze oni juz 2 razy pisali do NFZ i odzew byl taki sam, ze nie bylam ubezpieczona. Chociaz przez telefon NFZ powiedzial mi ze bylam. Nie moge sobie w najblizszym czasie pozwolic aby z Hamburga jechac do Zielonej Gory. A TKK najpierw powiedzieli ze sami to zalatwia a teraz przyszedl mi juz manung na 2000 €. Pomocy

Ostatnia edycja:
Powrót