B
Bruno73
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam pewien problem a raczej nie wiem czy będę go miał ale się obawiam ze będę... Od jakiegoś czasu przebywam w Niemczech nie na stałe ale na dłuższe okresy, wiem że temat który chcę poruszyć był już na forum, ale chciałbym zadać związane z nim pytania, być może ktoś będzie mi w stanie udzielić odpowiedzi. Chodzi o pobieranie plików (filmów, muzyki ) za pomocą programów torrent. Będąc w Niemczech gdy miałem wolne od pracy chciało się obejrzeć jakiś dobry film i mając do dyspozycji Wi-Fi pobierałem je za pomocą tych programów. Przebywam w Niemczech dwa lata byłem w różnych miastach w tym czasie i pobierałem cały czas z różną częstotliwością, do wczoraj gdy dowiedziałem się ze w Niemczech mogę mieć z tego powodu poważne problemy...
Naczytałem się w internecie o tym jakie konsekwencje mogę mieć z tego powodu między innymi i na tym forum.
Chciałbym zapytać czy ktoś może jest zorientowany:
W jakim czasie po pobraniu np. filmu powinienem dostać zawiadomienie o popełnieniu kradzieży praw autorskich ?
Czy niemieckie firmy adwokackie kontrolują każdego bez wyjątku czy też robią to wybiórczo ?
O konsekwencjach już się naczytałem... Jak na razie nie dostałem żadnego pisma, ani osoby z których łącza internetowego korzystałem, ale od wczoraj żyje w ciągłym stresie...
Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za ewentualne odpowiedzi.
Naczytałem się w internecie o tym jakie konsekwencje mogę mieć z tego powodu między innymi i na tym forum.
Chciałbym zapytać czy ktoś może jest zorientowany:
W jakim czasie po pobraniu np. filmu powinienem dostać zawiadomienie o popełnieniu kradzieży praw autorskich ?
Czy niemieckie firmy adwokackie kontrolują każdego bez wyjątku czy też robią to wybiórczo ?
O konsekwencjach już się naczytałem... Jak na razie nie dostałem żadnego pisma, ani osoby z których łącza internetowego korzystałem, ale od wczoraj żyje w ciągłym stresie...
Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za ewentualne odpowiedzi.