Towar niezgodny z opisem Allegro

• Autor wątku Autor wątku oluska_slk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oluska_slk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam czy ktoś może mi pomoc

Zakupiłam na allegro 3 preparaty do impregnacji obuwia w kolorach beż, czarny i szary. Po otrzymaniu paczki i przetestowaniu na niewielkiej powierzchni obuwia okazało ze kolor beżowy odbiega od opisu w aukcji i jest kolorem żółtym. Zgłosiłam informację sprzedającemu prosząc o wymianę towaru i w odpowiedzi utrzymałam informacje ze takiej możliwości nie mam gdyż towar został już przeze mnie użyty. W moim mniemaniu towar nie jest użyty tylko przetestowany gdyż zgodność z opisem preparatu w sprayu można było sprawdzić tylko w taki sposób. Domagam się zwrotu kosztów za ten jeden preparat bądź wymiany na inny, nie mogę również zgłosić reklamacji czy sprzedawca ma racje ??

dziękuję za odpowiedz

Wysłałam tę informacje sprzedającemu i otrzymałam taka informacje :

"Kolor beżowy jest kolorem beżowym, taki jest opis na opakowaniu i taki jest faktycznie, co do odcienia to tak jak z każdy kolor może być bardziej np. czerwony lub mniej ale to już ocena subiektywna, obecnie niestety produkt jest używany, wiec zgodnie z ustawą nie mogę takiego produktu wymienić ani przyjąć jako zwrot.

czy ma rację ?

Ostatnia edycja:
Tutaj moim zdaniem sprzedawca ma racje skoro jest informacja na opakowaniu. Co innego gdyby na opakowaniu było napisane beżowy a dostała by Pani czerwony. Lub zamawiała bezowy a otrzymała czerwony. I dotyczy to również koloru jaki widzimy na naszym monitorze zawsze trzeba brać poprawkę że możemy mieć inne ustawienie monitora i kolor będzie się różnił.

ale mi chodzi o to czy nie mogę złożyć reklamacji ani żądać zwrotu na to

Możesz złożyć reklamację i żądać zwrotu "na to".

Powrót