A
arturro101
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam, poniżej wklejam tekst, który wysłałem w centrum sporów Allegro. Niestety, zanim Allegro będzie mogło "wkroczyć", musi minąć 14 dni od założenia sporu, a ja bym chciał rozwiązać sprawę jak najwcześniej.
Proszę mi powiedzieć, czy mam rację żądając zwrotu (+ pokrycie kosztów przesyłki) i które przepisy o tym mówią. Dziękuję bardzo.
IGŁA! iPad Air 2 - WiFi + 4G LTE - GWAR. - FUTERAŁ (6638754155) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Kupującą jest moja dziewczyna, dlatego tam wszystko w rodzaju żeńskim
Proszę mi powiedzieć, czy mam rację żądając zwrotu (+ pokrycie kosztów przesyłki) i które przepisy o tym mówią. Dziękuję bardzo.
Link do aukcji:Wg opisu aukcji kupiłam tablet firmy Apple, model Air 2, wersja Wi-Fi + LTE, pamięć 16gb. Miejsce zakupu: Saturn. Gwarancja liczona od dnia zakupu, tj. 29.09.2016r.
Otrzymałam tablet firmy Apple, model Air 2, wersja Wi-Fi + LTE, pamięć 16 gb. Miejsce zakupu: MEGA-TEL (!). Gwarancja liczona od 28.06.2016r - potwierdzone na stronie Apple
Zaproponowałam dwie opcje:
1) zwrot towaru z poniesieniem kosztów przesyłki przez Sprzedającego
2) obniżenie ceny o 200 zł w formie przelewu na mój rachunek w banku.
Sprzedający wycenił popełnione przez siebie błędy na 50 zł. Nie satysfakcjonuje mnie to, więc chcę zwrócić przedmiot, gdyż jest on niezgodny z opisem aukcji. Sprzedający uważa, że nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu towaru.
IGŁA! iPad Air 2 - WiFi + 4G LTE - GWAR. - FUTERAŁ (6638754155) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Kupującą jest moja dziewczyna, dlatego tam wszystko w rodzaju żeńskim