Towar niezgodny z opisem OLX i nieuczciwy sprzedawca.

• Autor wątku Autor wątku szpakuziom
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szpakuziom

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Dzień dobry, mam problem z nieuczciwym sprzedawcą. Zakupiłem w środę Hak holowniczy do mojego samochodu. Pisałem do sprzedawcy na OLX, czy hak jest sprawny itd, powiedział, że jest sprawny, dodatkowo w opisie miał stan bardzo dobry itd. Aukcja zawierała trzy zdjęcia, zresztą to jest ta aukcja https://www.olx.pl/d/oferta/hak-hol...any-alko-audi-a4-b6-wysylka-CID5-IDJvBKn.html

No i wczoraj przyszedł hak, który okazał się uszkodzony, nie działa poprawnie tak jak powinien, nie wpina się dobrze, bo Ktoś przy nim ostro rzeźbił, wbijał go młotkiem na siłę, nacinał szlifierką itd, zdjęcie:
image

Napisałem o tym do sprzedawcy, ale ten zaczyna coś kombinować, sugeruje mi, że to ja coś uszkodziłem, zaczął zauważać jakieś pęknięcia (tak na prawdę są to "zaklepane" nadlewy, jak ktoś wcześniej używał młotka", kazał hak odesłać i on go niby ma sprawdzić, czy jest taki jak go wysłał. Obawiam się, że stracę na przesyłce znowu, a on mi wmówi, że to ja uszkodziłem ten hak, a on wysyłał mi w bardzo dobrym... Proszę o radę, nie są to małe pieniądze, a nie wiem co robić... Pozdrawiam

Powrót