P
patrycja4521
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
W połowie grudnia 2020r. z tytułu rękojmi została rozpatrzona pozytywnie moja reklamacja na uszkodzoną lodówke i towar został wymieniony na nowy, przez wynajętą przez sklep firmę kurierską DTS. Przywieźli oni nowa lodówkę i zabrali uszkodzoną. Teraz, po prawie dwóch miesiącach, sklep prosi mnie o zdjęcie potwierdzenia wydania reklamowanego produktu kurierowi. Napisałam im, że takiego dokumentu od kuriera nie otrzymałam, ani, że wydał mi towar, ani że zabrał. Sprawdzając status reklamacji na stronie sklepu widnieje informacja "zgłoszenie w realizacji - oczekujemy na towar". Obawiam się, że firma kurierska (opinie w internecie mają straszne) zabrali sobie tą lodówkę, albo przez pomyłkę zamiast oddać do sklepu, poszła na śmietnik. Dodam, że w dniu przyjazdu kuriera dostałam link do śledzenia zamówienia i pamiętam, że była tam informacja, że kurier ma przywieźć i odebrać przesyłkę, ale nie mam już w to wglądu, bo link wygasł. Po za tym, dzień wcześniej, wymusiłam na infolini sklepu, aby wyslano mi maila z informacją, że kurier w dniu kolejnym, odbierze reklamowany towar i przywiezie nowy, ponieważ nie chciałam zostać bez sprzętu. Czy w takiej sytuacji sklep może zarzucić mi, i to po takim czasie, że nie wydałam reklamowanej lodówki i pociągnąć do odpowiedzialności?