Towar wysłany na gwarancje a sklep podobno zutylizował towar

• Autor wątku Autor wątku MsiYears
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MsiYears

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
mam problem z gwarancją produktu. Kupiłem mysz komputerowa w promocji za 135 zł (cena normalna 265) i po roku używania mysz się zepsuła.
Zgłosiłem się do sklepu, w którym ją kupiłem (duży sklep internetowy X-...), aby skorzystać z gwarancji producenta, sklep praktycznie od razu wystawił fakturę korygująca i chcą zwrócić mi 135 zł, bo jak twierdzą, nie da się naprawić, a wymienić nie mogą, bo nie mają już w sprzedaży.
Nie zgodziłem się na zwrot pieniędzy i poprosiłem o wysłanie myszy do producenta na gwarancję. Sklep odmówił wysłania do producenta, więc skontaktowałem się z producentem sam, poprzez e-mail. Serwis producenta zgodził się zgłosić mysz do reklamacji, jedyne co muszę zrobić to nagrać wideo zepsutego elementu. Ponownie skontaktowałem się ze sklepem, pytając, czy jest możliwość nagrania takiego wideo lub jeżeli nie mają możliwości, to niech odeślą mysz. W odpowiedz, otrzymałem informację, że mysz jest zutylizowana.
Czy jedyna opcja jest przyjęcie 135 zł i kupna gorszej myszy niż tą, co miałem (wartość myszy to 265 zł).

Powrót