E
elgee
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witajcie,
Będę Wam ogromnie wdzięczny za odpowiedzi na poniższe pytania. Dla jasności sytuacji przedstawię krótko całą sprawę, mianowicie :
złożyłem w dniu 2 lipca b.r. pismo z prośbą o rozwiązanie umowy (30.06 i 01.07 to dni wolne od pracy biura obsługi klienta TP). Wg regulaminu TP, cytuję :
Rozdz.3, par.20, pkt 1 :
"Umowa może być rozwiązana przez Abonenta w każdym czasie,
z zachowaniem 30-dniowego okresu wypowiedzenia i ze skutkiem
na koniec okresu rozliczeniowego, przez pisemne oświadczenie
doręczone TP na adres korespondencyjny wskazany w fakturze VAT
lub do Punktu Obsługi Klientów. W okresie wypowiedzenia
TP pobiera należne opłaty zgodnie z obowiązującymi cennikami TP."
Tu pojawiają się następujące pytania :
1. czy do 30 dniowego okresu wypowiedzenia umowy wlicza się również dzień w którym pismo zostało doręczone a jego odbiór potwierdzony przez pracownika TP ?
2. czy dni w których złożenie pisma było niemożliwe(dni wolne od pracy) mogą być podstawą do uwzględnienia ewentualnej reklamacji dotyczącej rzekomego niedotrzymania 30 dniowego okresu wypowiedzenia ?
i pytanie ostatnie :
3. nauczony sytuacjami z kategorii "science fiction" fundowanymi przez TP - czy mam prawo domagać się po "mierzalnym" rozwiązaniu umowy (cisza w słuchawce) pisemnego potwierdzenia jej faktycznego rozwiązania ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
Będę Wam ogromnie wdzięczny za odpowiedzi na poniższe pytania. Dla jasności sytuacji przedstawię krótko całą sprawę, mianowicie :
złożyłem w dniu 2 lipca b.r. pismo z prośbą o rozwiązanie umowy (30.06 i 01.07 to dni wolne od pracy biura obsługi klienta TP). Wg regulaminu TP, cytuję :
Rozdz.3, par.20, pkt 1 :
"Umowa może być rozwiązana przez Abonenta w każdym czasie,
z zachowaniem 30-dniowego okresu wypowiedzenia i ze skutkiem
na koniec okresu rozliczeniowego, przez pisemne oświadczenie
doręczone TP na adres korespondencyjny wskazany w fakturze VAT
lub do Punktu Obsługi Klientów. W okresie wypowiedzenia
TP pobiera należne opłaty zgodnie z obowiązującymi cennikami TP."
Tu pojawiają się następujące pytania :
1. czy do 30 dniowego okresu wypowiedzenia umowy wlicza się również dzień w którym pismo zostało doręczone a jego odbiór potwierdzony przez pracownika TP ?
2. czy dni w których złożenie pisma było niemożliwe(dni wolne od pracy) mogą być podstawą do uwzględnienia ewentualnej reklamacji dotyczącej rzekomego niedotrzymania 30 dniowego okresu wypowiedzenia ?
i pytanie ostatnie :
3. nauczony sytuacjami z kategorii "science fiction" fundowanymi przez TP - czy mam prawo domagać się po "mierzalnym" rozwiązaniu umowy (cisza w słuchawce) pisemnego potwierdzenia jej faktycznego rozwiązania ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!