tpsa oskarzyła mnie o zerwnaie umowy

• Autor wątku Autor wątku ayrasn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ayrasn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Mam problem z tpsa. Od 1,5 roku posiadałam abonament darmowe wieczory i weekendy, po roku pojawiła się możliwość zakupu stacjonarnego telefonu bezprzewodowego po okazyjnej cenie, tak owy telefon zakupiłam ponoć ten zakup wiązał się z przedłużeniem umowy. Teraz postanowiłam zrezygnować z wyżej wymienionego abonamentu i przejść na niższy. Dzwoniłam na błękitna linie i tam powiedziano mi, że oczywiście mogę przejść na niższy abonament mimo tego kupionego telefonu, ale będę musiała dopłacić za niego 33 zł i kwota ta będzie doliczona do następnego rachunku, tej informacji nie mam nigdzie na piśmie a na rachunku zamiast 33zl doliczono mi karę w wysokości ponad 400 zł za zerwanie umowy. Zadzwoniłam na błękitna linie tam kazano mi napisać odwalanie i wysłać je do Katowic. Moje pytanie brzmi: jak takie odwołanie ma wyglądać, nigdy czegoś takie nie pisałam a o prawie nie mam zielonego pojęcia. Czy są jakieś szanse, że to odwołanie będzie rozpatrzone pozytywnie?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Co do szans to ciężko powiedzieć bez obejrzenia papierów-jakiś warunków promocji, regulaminów itd. które otrzymałaś.

Zgłoś się do rzecznika konsumentów w swoim mieście/powiecie.

Powrót