Traktat lizboński

• Autor wątku Autor wątku cpt_gosiaczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
C

cpt_gosiaczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam, bardzo przepraszam jeśli zdublowałam temat, ale nie mogłam takiego nigdzie znaleźć...
Czy ktoś wie coś na temat traktatu lizbońskiego? Słyszałam od kogoś, że w Polsce wszedł taki traktat i dzięki niemu każdy rok pozbawienia wolności ma trwać nie 12 a 9 miesięcy, bardzo proszę o poważne odpowiedzi na ten temat .
Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Słyszałam, że ogólnie będą zmiany w więziennictwie, że szybciej się będzie wychodzić na wolność i w ogóle będą przestrzegane prawa więźnia, no bo on też ma jakieś prawa, tylko że ja również nie mogłam znaleźć dokładnych informacji na ten temat i nie wiem od kiedy ma wejść w życie ;)

Co do traktatu lizbonskiego mial wejść w życie 1 stycznia 2009 roku, ale nie została ratyfikowana przez wszystkie strony. Wiec nie dziwcie sie ze nic nie mozecie znalesc bo nic niema

czyli że co?? żadnych zmain w więziennictwie??

Ja słyszałam że ma wejść w życie 1 listopada 2009r , ale ile w tym prawdy to nie wiem;)

A jeśli wejdzie to realizacji będą podlegały osoby również te które odsiadują wyrok czy te które otrzymają wyroki przykładowo po tym 1 listopada 2009?

Zapytałam dzisiaj na pewnej stronie internetowej- w przeciągu 3 dni roboczych mają mi odpowiedzieć na maila wszystko na ten temat, poczekamy, zobaczymy- wkleję ich odpowiedź o ile w ogóle taką uzyskam..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót