A
atari
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Witam, Przez ostanie około 2 lata pracowałem w Niemczech. Po zmianie przepisów, że przez pośrednika można pracować max 18 miesięcy u jednego pracodawcy i wtedy albo odmeldowanie albo przejecie na stałe (na stałe dawali mi 1000euro mniej) musiałem przestać pracować w tej firmie. Musze czekać 3 miesiące żeby moc pracować dalej, wiec od 01.10 zarejestrowałem się jako bezrobotny a 16.10 złożyłem chęć wyjazdu, poszukiwania pracy i pobierania zasiłku w Polsce bo nic mnie w sumie nie trzyma w Niemczech. po kilku dniach około 20.10 dostałem dokument U2. Z niemieć wyjechałem 29 (rano tak jak wpisałem w podaniu) z zachowaniem terminu 4 tygodni dostępności dla tamtejszego urzędu pracy. Poprosiłem sąsiada o spr mojej skrzynki pocztowej. Wczoraj wysłał mi zdjęcie pisma w którym anulują mi zasiłek z powodu wyjazdu z i pobierania zasiłku w Polsce... (Grund: Ausrise mit Export arbeitlosengeld) co to za powód. W momencie wyjazdu nie było nic w skrzynce, data na piśmie jest 25.10. Wiec teoretycznie nie miałem jak odczytać taj odmowy. wyjechałem z Niemiec bo tam nikogo nie mam, narzeczona jest w Polsce. Postanowiłem ze poszukam pracy w Polsce a jak nie znajdę to wrócę do niemiec. Może mi ktoś pomoc w napisaniu jakiegoś odwołania? Ewentualnie co mam zrobić. Jestem teraz około 600km od tego miasta. wiec sporo żeby jechać osobiście
Ostatnia edycja: