R
rir
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam następujący problem. Rejestrowałam się ostatnio w UP po 10 cio miesięcznej przerwie i pani mnie zapytała czy gdzieś pracowałam czy byłam w tym czasie ubezpieczona. Odpowiedziałam zresztą zgodnie z prawdą że byłam za granicą. Ona zapytała czy tam pracowałam odpowiedziałam że czasami dorywczo mi się zdarzało. W ciągu ponad 6-ciu miesięcy mojego pobytu w Holandii przepracowałam jakieś kilka dni. Więc pani w UP stwierdziła że mnie nie zarejestruje bo muszę miec dokument stwierdzający że tam pracowałam a ja nic nie mam bo była to tzw praca "na czarno". Kazała mi więc wypełnić wniosek do WUP o tzw transfer zasiłku co oczywiście jest smieszne bo nic mi się takiego nie należy. W miejscu gdzie była data pracy kazała mi wpisać czas w jakim przebywałam w holandii. Teraz moje pytanie czy nie będę miała jakichś problemów z tym związanych jesli ten WUP wystąpi do holenderskiego odpowiednika o wydanie odpowiednich formularzy a oczywiście niczego tam nie znajdą? Wiem że dużo jest w tym mojej winy bo w sumie mam swój rozum i moglam sie nie zgodzic na wypelnienie tego ale inaczej by mnie nie zarejestrowano a jest to dla mnie wazne. Dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam rir