transport więżniów z jednego zk innego zk

• Autor wątku Autor wątku zlotam1979
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zlotam1979

zlotam1979

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
witam
mam problem a mianowicie mój mąż odsiaduje kare pozbawienia wolności. do środy przebywał z zk kamińsk, dostał podgrupę p2 i miał w ciągu tygodnia zostać przewieżiony do zk w Czerwonym Borze, jednak po 3 dniach dowiedziałam się ze nie trafił tam jeszcze a na dzień dzisiejszy jest w AŚ w Olsztynie. moje pytanie brzmi.
czy tak jest ,ze wieżniowie z transportu do okreslonego miejsca zaliczają po drodze inne zk w tym aś, jest to troche dziwne że trafił do Aś? czy jest ktoś kto mi to może wytłumaczyć , dlaczego tak sie dzieje ? przeciez Aś jest miejscem tymczasowego zatrzymania do sprawy a on jest juz skazany , a może jest tak ,że zanim trafi do ZK w CzB transport musi pozbierać innych skazanych w tym z Aś?
z góry dziekuje za odpowiedz (strasznie mnie to trapi)

temat ten już "przerabialiśmy" na forum. takie są procedury SW, transport z jednego do drugiego zk może trwać dzień lub nawet kilka czy kilkanaście dni (w tym czasie osadzony jest w aś, zk - w których się zatrzymuje transport). jeśli twój "łobuz" ma trafić do czerwonego boru, trafi tam - bo to jest jego "macierzysta" jednostka!

hmmm mój mąż zanim trafił do miejsca docelowego w którym teraz jest ale innego niż dostał przydział (nie wiedzieć czemu tak sie stało) "odwiedzil" 14 Zakładów Karnych i AŚ. Często gęsto jest tak że w AŚ sa oddziały dla osób skazanych w których odbywają wyroki np. tak jest w Lubaniu. Zazwyczaj jest tak, że transport nie odbywa się jednego dnia, osadzeni sa transportowani kilka dni do miejsca docelowego. Transporty odbywaja się we wtorki i czwartki a po tym na ile dni dostał wyprowiantowanie moze zorientowac sie ile potrwa podróż- mój tak robił. z jednego ZK jest organizowany transport do drugiego ZK tak jedni osadzeni trafiają na stałe a inni do cel "transportowych"/przejściowych z tego drugiego ZK/AŚ organizuja transport do następnego ZK/AŚ i tak do czasu kiedy osoba trafi do ZK który ma zapisany w papierach.
Nie wiem czy zrozumiale to napisałam. Mam nadzieje ze tak!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót