Transport z ZK

• Autor wątku Autor wątku adamek 1407
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
adamek 1407

adamek 1407

Użytkownik
Odpowiedzi
100
Proszę o pomoc bo nic nie rozumie .Mąż wczoraj był przygotowany do transportu z zakładu zamkniętego do półotwartego nagle o 18 -tej został poinformowany ze nie jedzie transport został wstrzymany przez Kielce,dlaczego jaka może być przyczyna.Nic mu nie chcą powiedzieć,pytał wychowawcy i dowiedział się tylko tyle ze Kielce wstrzymały transport i wszystko wyjaśni się w grudniu.Nie dostał nic z prokuratury ani z sadu ze ma sprawę jakąś. Co jest grane jakie mogą być przyczyny.Proszę pomóżcie :(:(:(Będę wdzięczna za każdą informacje

Wiem przepraszam za posta pod postem .Może ktoś chociaż wie gdzie szukać przyczyny ,czy w Sądzie Penitencjarnym,czy w Okręgowym,gdzie pytać.
Proszę pomóżcie.:(:(

Adamek, może prędzej dowiesz się czegoś w zakładzie karnym gdzie miał być przetransportowany.
pozdrawiam

Dzięki Alutka, będę próbować:(:mad:
:mad:

Podepne sie pod ten watek skoro o transporcie mowa....czy moze ktos mi odpowiedziec na pytanie, w jakich przypadkach (lub jaka moze byc przyczyna) nastepuje transport skazanego z zakladu w ktorym aktualnie przebywa (czekajac na rozprawe) do Zakladu macierzystego. Transport ma miejsce w sumie z dnia na dzien, dzien przed rozprawa, skutkiem czego jest odroczenie sprawy z braku oskarzonego.

Pozdrawiam

moze miał jakas sprawe w tamtej miejscowosci? i dlatego przewiezli, moze tamta sprawa była ważniejsza niz ta w tym AS w ktorym przebywał

bo maja balagan:P a czasem potrafia transportowac wieznia na raty:P przewoza z zakladu do zakladu az do skutku..;/
adamek bycmoze zabralklo miejsca w zakladzie lub w transporcie

Lilo to, ze maja balagan to wiem....tylko, ze takie odeslanie jest na niekorzysc wieznia...ale w sumie co ich to obchodzi...moze powinni zaczac lecytynke forte brac, co by pamietac, ze warto niekiedy zagladnac do papierow, ktore najpierw trzeba byloby chronologicznie poukladac :D

witam,
mam pytanie, odnośnie transportu z aś do zk.
mój P. został powiadomiony z dnia na dzień,że zostaje przewieziony.nie powiedzieli dokąd (podobno nie maja takiego obowiązku) .
wczoraj prawdopodobnie został przewieziony a ja nic nie wiem, niestety nie zadzownił-pewnie nie moze... Co mam zrobic?

najlepiej udac sie osobiscie do aresztu sledczego , poinformuja cie gdzie go przewiezli. a twoj p. napewno zadzwoni . zalezy od zakladu karnego. czasami ciezko jest sie dostac do telefonu.

Wanda napisał:
witam,
mój P. został powiadomiony z dnia na dzień,że zostaje przewieziony.nie powiedzieli dokąd (podobno nie maja takiego obowiązku) .
To normalne...
Wanda napisał:
wczoraj prawdopodobnie został przewieziony a ja nic nie wiem, niestety nie zadzownił-pewnie nie moze... Co mam zrobic?
Powiedziałabym, ze czekać...

doczekalam się -dziękuję za wsparcie. myślalam,ze bedę musiała żyć w niepewności jeszcze przez jakiś tydzien, a to byłoby mi trudno znieść-teraz wiem,ze takie bywaja procedury... wcześniej byłam przekonana,że coś jest nie w porządku

Powrót