treść "wyrażam zgodę na...."

• Autor wątku Autor wątku kalgo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kalgo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
jestem nowym użytkownikiem forum, więc proszę o wyrozumiałość :).
Mój problem:
Chodzi o wyrażenie zgody na przetwarzanie danych. Konkretnie osoba zapisuje się do newslettera. Wpisuje mail, dostaje zwrotną wiadomość, przykładowo: ("Witaj, dziękujemy za zarejestrowanie się w newsletterze serwisu ..... Aby potwierdzić chęć otrzymywania wiadomości e-mail od firmy...prosimy kliknąć w ten link Aktywacja w celu zakończenia procesu dodawania adresu e-mail do naszej bazy. W przypadku kiedy nie wyrażałeś/aś chęci dołączenia do naszego newslettera prosimy o zignorowanie tej wiadomości poprzez kliknięcie w link Deaktywacja.") Chodzi mi o dodanie zapisu przy czynności aktywacyjnej "wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych do celów( np. marketingowych firmy).......", w ustawie o ochronie danych jest zapis, że ma znaleźć się cel w jakim będą przetwarzane dane,
czy istnieje możliwość tak skonstruowania celu, oczywiście w ramach prawa:) by był w przyszłości nieco inny niż obecnie, by baza maili mogła być inaczej wykorzystana?????

czy istnieje możliwość tak skonstruowania celu, oczywiście w ramach prawa by był w przyszłości nieco inny niż obecnie, by baza maili mogła być inaczej wykorzystana?????
ale jak w przyszlosci mialby byc inny?jest taki na jaki sie ktos zgadza, w przyszlosci moze sie zgodzic na inny, a jak chcesz miec dane do roznych celow to daj jak najszersze pojecie, cele marketingowe chociazby to przyklad dosyc szerokiego pojecia

Witam,
na dzień dzisiejszy celem jest marketing oraz przesyłanie ofert, ale w przyszłości gdy baza będzie znacznych rozmiarów być może baza będzie sprzedana.
Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ nie chcę mieć nieprzyjemności jeśli takie działanie będzie wbrew prawu.

Powrót