TRIADA - zaniżenie standardu hotelu

• Autor wątku Autor wątku Szymon K.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szymon K.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie,

Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc, gdyż zostały naruszone moje prawa konsumenta.

Byłem na wczasach z Biurem Podróży TRIADA. Organizator nie zapewnił hotelu zgodnie z umową, lecz zakwaterował nas w hotelu o niższym standardzie. Rezydentka (lokalna przedstwicielka Biura) podpisała reklamację, tym samym przyznała się do faktu, że standard był zaniżony. Po powrocie w ustawowym terminie wysłałem pisemną reklamację do Biura Podróży Triada wraz z załączoną kopią dokumentu z miejsca zdarzenia. Triada odpowiedziała mi w ustawowym terminie, że nie widzi powodu moich roszczeń i że organizator wywiązał się w pełni z umowy.

Proszę o pomoc.
Jakie dalsze kroki powinienem przedsięwziąć?
Jakie Urzędy Administracji Państwowej w Warszawie zajmują się takimi sprawami?

Równocześnie proszę o informację jakiej wysokości odszkodowania mogę żądać? O jaki procent zwrotu kosztów podróży powinienem się ubiegać?

Będę bardzo wdzięczny za okazaną pomoc.

Napisz proszę w jakim kraju miało to miesjce.Mam zamiar zarezerwować wczasy we Włoszech właśnie w Traidzie i nie wiem czy to dobry pomysł.

Osobiście odradzam tobie Triadę... Co prawda nie były to Włochy lecz objazd Izreal wypoczynek Egipt...

Poczytaj inne fora, na wszystkich forach Triada jest beznadziejna...

Zwłaszcza obiazdówki mają na katastrofalnie niskim poziomie...

Nigdy więcej z Triadą nie pojadę.

Triady również bym nie polecał...

A co do tego hotelu to niestety w polskim prawie nie ma przepisów które wskazywałyby np. procentowo wysokość zadośćuczynienia za dany rodzaj czy sposób niewłaściwego wykonania umowy. Dodatkowo biorąc pod uwagę fakt, że Triada nie ma sobie nic do zarzucenia to taka sprawa się może skończyć w sądzie.

ale zanim do sądu zwróć się do swojego rzecznika konsumentów, może jemu uda sie coś załatwić.

Powrót