Trochę się wyprostowałem , ale czy juz da radę ? Rporty BIK i KRD . Pomoc .

• Autor wątku Autor wątku paco134
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paco134

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam .

Całe lata pracowałem na złą sytuację w BIK i KRD .
Następne lata było ciężko , ale 90 % złych raportów już zostało wycofanych .

Nie miałem jakis czas meldunku , kilku komorników odnalazło mnie w nowej pracy i ściągnęło stamtąd należności .

Ostatnio kliknąłem z przekory coś na portalu aukcyjnym i ku mojemu zdziwieniu dostałem drobiazg na raty ....
Spodziewałem sie odmowy , a tu takia niespodzianka .
Rata mała i na kilka lat , ale widocznie coś się zmieniło w podejściu banków do mnie ,
więc zacząłem szukać i sprawdzac raporty .

(Poniżej wklejam raporty z BIK i KRD).

Muszę wziąć kredyt około 7000 zł. żeby spłacić pożyczki gotówkowe ( chwilówki ) .
Dłużej już nie dam rady lawirować , a nie chce brać już gdzie indziej . Widzę że się zapętlamy .

Żona ma udokumentowany dochód ok. 2000 zł . netto , a ja 2150 zł.

Na żone mamy kredyt na kwotę ok. 30000 zł. ( 1000 zł rata miesięcznie ) + 2 karty kredytowe na sumę 4500 zł .
Staramy się spłacać w terminie , ale zdarza się że dostajemy jakieś ponaglenia .

Nie dajemy rady z żoną utrzymać domu i dzieci przy obecnych ratach więc myślimy o jakiejś konsolidacji do której przydałoby się dołożyć moje zarobki .

Teraz moje pytania :

1. Czy wpis z KRD jest przeterminowany i czy da radę go usunąć ? Jeśli tak to jak to uryzć ?
2. Czy jest jakakolwiek możliwość wzięcia ''normalnego'' kredytu na spłaty tych należności ?

Może ktoś coś doradzi ?

Tomasz

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
1. KRD się nie przejmuj, co najwyżej możesz złożyć zastrzeżenia. Wydają się być już przedawnione, były może jakieś pozwy?
2. Pytaj w banku. Te 3 wpisy są już niewidoczne dla banku (minęło 5 lat od ustania relacji), ten jeden banki jeszcze widzą i trudno ocenić jak zareagują ale na pewno nie jest to notka mile widziana. Inna bajka to zdolność kredytowa

Powrót