K
Karol8686
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam pewien problem chodzi mianowicie o to że w czerwcu ubiegłego roku pożyczyłem od osoby prywatnej 1000 zł na 9 rat miesięcznych po 200 zł i podpisaliśmy umowe oraz nie byłem za bardzo w tym momencie życie ostrożny i rozsądny podpisałem weksel wrazie jakbym pożyczki nie spłacił żeby ta osoba w sądzie mogła dochodzić swoich pieniędzy tylko ze nie bylo wpisanej zadnej kwoty na tym wekslu ale miałem poreczenie od osoby która mi go poleciła że jest uczciwy. niestety przez pierwsze 2 miesiące po podpisaniu umowy nie miałem pieniędzy i nie wpłacałem tak jak się umawialiśmy jednak po 3 miesiącach wpłaciłem 3 raty a po kolejnych 3 miesiacach spłaciłem całą kwote tzn 1600 zł bo ten pan powiedział że tyle wystarczy żeby zamknać sprawe i wyslal mi takiego meila otrzymalem pieniadze zamykamy sprawe. Nastepnie założył w sądzie sprawę o czym nie wiedziałem sąd podobno wysłał jakies dwa listy że sprawa sie odbędzie i drugi z wyrokiem ale nie bylo mnie w demu podobno zostawili awizo ale nic takiego nie odebralem i teraz przyszlo mi od komornika pismo ze 29 listopada odbyla sie sprawa jakos kolo 16 listopada calosc splacilem i mam do splaty teraz 9 tys plus koszty rozprawy sytuacja jest o tyle zla ze komornik ma mi wejsc na konto itd a ja zarabiam 1800 zl netto mam dwa kredyty na 1200 zl i za wynajecie mieszkania place 600 nie mam srodkow na zycie niestety mam bardzo trudna sytuacje finansowa tak sie to potoczylo co mam robic? prosze pomozcie na wszelkie pytania odpowiem na meilu jeszcze ale mniej wiecej tak sprawa wyglada