A
AgnesW123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, uzyskałam staż unijny z UP od 1 września 2016 do 30 listopada 2016. Zostały ostatnie dni stażu, a więc niedawno poszłam do pracodawcy uzyskać informacje, jak będzie wyglądać dalsza współpraca. Ku mojemu zaskoczeniu pracodawczyni odpowiedziała mi, że "nie spełniam jej oczekiwań", a więc mam dwa wyjścia: albo podpisuje się pod pismem, gdzie pracodawczyni opisuję, iż nie spełniam jej oczekiwań lub podpisujemy rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, w której jest ujęte, że to ja nie chcę być zatrudniona w jej firmie. Oczywiście u siebie nie widzę jakichkolwiek zastrzeżeń w wykonywaniu pracy i codziennie przychodziłam do pracy i tę pracę wykonywałam (nawet nie wykorzystywałam przypisywanych 2 dni wolnych na miesiąc). JAKO CIEKAWOSTKA - pracodawczyni od połowy września już zaplanowała, że weźmie inną stażystkę od 1 grudnia, mimo że w biurze nie ma dodatkowego stanowiska pracy oraz miejsca (biuro, komputer) do następnej osoby, gdyż biuro jest małe. Moje pytanie: co w takiej sytuacji mam zrobić, które przedstawione przez pracodawczynie wyjście z tego jest dla mnie korzystniejsze? Boję się, że jeśli podam, iż to ja nie chcę być zatrudniona w jej firmie, to urząd pracy mnie wykreśli ze statusu bezrobotnego. Ale boję się także, że zła opinia przedstawiona przez pracodawczynię źle wpłynie na dalsze poszukiwanie przeze mnie pracy. Bardzo proszę o pomoc