TT windykacja

• Autor wątku Autor wątku moani
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

moani

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Mam problem z firmą windykacyjną, choć opóżnienie spłaty długu nie nastąpiło z mojej winy, więc po krótce opiszę na czym polega problem.
dnia 22.02.08 podpisałam umowę z firmą pożyczkową. Spłata miała polegać na tym, że pracownik tej firmy przychodzi co tydzień po raty. Jednak po pewnym czasie przestał ktokolwiek się zjawiać, następnie znowu wznowili odbieranie rat od klientów. tak zdarzyło się kilkakrotnie, aż do chwili gdy na długi okres znowu nikt nie przychodził. W końcu zjawił się przedstawiciel firmy windykacyjnej i ponownie zaczął zbierać raty, tym razem dla tej firmy. I nie było by problemu, bo spłacałam raty, gdyby nie fakt, że firma windykacyjna przedstawiła mi pismo, iż są uprawnieni do naliczania odsetek z art 481 pt 1 K.C i mam 6 tyg na dogadanie sie z firmą i całkowitą spłatę długu. w przeciwnym razie firma zarząda spłaty dodatkowych odsetek. Lubię wiedzieć o co chodzi i sprawdziłam owy art. i pt 1 mnie dobił. Jakie mam w tym momencie prawa by nie dać się naciągnąć na odsetki? a nie mam tyle pieniędzy by naraz spłacić dług? takich osób jak ja, będących dłużnikami tej firmy jest całkiem sporo i mogą liczyć na nadrobienie strat, po zatrudnianiu nieuczciwych pracowników, którzy okradali firmę pożyczkową. Proszę o pomoc w tej sprawie, bo mam 6 tyg na podięcie decyzji co dalej mam robić.

PILNE bardzo proszę o jakąś informację ponieważ muszę zadzwonić do tej firmy i dać im odpowiedź, a nie wiem cz mogę się sprzeciwic naliczeniu odsetek na podstawie tego artykułu...narazie odmówiłam podpisania przyjęcia dostarczonego mi pisma. nie wiem czy dobrze zrobilam, ale nauczona doświadczeniem że nie można podpisywać byle czego wiec szukam pomocy na forumm...

Ostatnia edycja:
Powrót