TU odmawia wypłaty odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku piotrmi1968
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrmi1968

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam pytanie z związku z odmową wypłaty odszkodowania,
25 lutego miałem operację kręgosłupa szyjnego odcinka C6-C7.
W badaniu przedmiotowym niedowład w zakresie m.trójgłowego ramienia prawego 2-3 wg Lovettea .w MR szerokopodstawna przepuklina dysku C6-C7
ze zwężeniem zachyłków bocznychi prawego otworu międzykręgowego.
Operacja była w trybie pilnym.
Kod chorobowy M50.1-Choroba krążka międzykręgowego szyjnego z uszkodzeniem korzeni nerwów rdzeniowych.
ubezpieczyciel w odpowiedzi napisał że cyt.
Jak wynika z przesłanej dokumentacji medycznej, rozpoznano u Pana
dyskopatię szyjną leczona operacyjnie.
Powyższe schorzenie nie jest objęte ochroną ubezpieczeniową z tytułu
poważnego zachorowania.
Chciałbym znać waszą opinię.
Bo ja z opinią ubezpieczyciela się nie zgadzam

Zajrzyj do ogólnych warunków ubezpieczenia TU (nie przytoczę zapisów, bo nie mam tego owu teraz pod ręką, pewnie masz w odmowie powołany zapis owu oraz wskazanie jaki owu mają zastosowanie). Będą tam wymienione choroby, które są objęte ubezpieczeniem na wypadek ciężkiej choroby (poważnego zachorowania). Widocznie Twoje schorzenie nie jest wymienione w owu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam
Dziękuję za odpowiedź .
Masz rację nie ma mojej choroby OWU .
Tak że rozumiem że nie mam co liczyć na odszkodowanie.
Pozdrawiam

Tak jak napisałeś. Jeżeli nie ma w owu choroby, to nie wypłacą za ciężkie zachorowanie/poważne zachorowanie.
Sprawdź może sobie jeszcze czy nie masz leczenia szpitalnego lub operacji chirurgicznej w polisie (o ile miałeś takową przeprowadzoną). Może chociaż z tego tytułu uda Ci się uzyskać świadczenie.

Witam
Dziękuję za podpowiedź ale niestety dziś nawet do nich zadzwoniłem i nic mi się nie należy z tytułu mojego ubezpieczenia.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
Kończę temat.;););)

Powrót