TU wezwanie do zapłaty składki nieaktualnej polisy

• Autor wątku Autor wątku Zennder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zennder

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Na początku grudnia kończyła mi się polisa OC, wcześniej miałem wykupioną polisę w AXA. Chcieli mi przedłużyć tę polisę, ale w znacznie wyższej stawce, więc po negocjacjach z konsultantem, dość nieuprzejmym (stwierdził że jak mi się nie podoba stawka to mogę nie brać) nie przedłużyli mi obowiązującej umowy. W związku z tym wykupiłem polisę w innym TU. Niedawno dostałem wezwanie do zapłaty z AXA, ale nie mogłem się z nimi skomunikować ani telefonicznie, ani mailowo. Niedługo później dostałem wezwanie do zapłaty z firmy Kruk. Proszę o podpowiedź co powinienem zrobić w takiej sytuacji.

Pozdrawiam,
Z.

A wypowiedziałeś tamtą polisę skoro nie chciałeś jej kontunuowac?

Konsultant powiedział że jeśli nie chcę jej kontynuować to nie muszę i rozwiązują umowę. Później jeszcze jeden kontakt z ich strony był, bo nie było płatności, ale jak powiedziałem że nie przedłużałem to powiedzieli, że z powodu nieopłacenia składki umowa nie będzie kontynuowana

Ale ta nie przełuzona polisa była kupiona przez ciebie? to nie była polisa poprzedniego właściela?

to była polisa, którą miałem w poprzednim roku. miała przedłużyć się automatycznie, ale z powodu zbyt wysokiej stawki zrezygnowałem z niej. nie płaciłem, a jak kontaktowali się ponownie tydzień po czasie zapłaty to potwierdziłem rezygnację

Czy zrezygnowales z niej pisemnie na kilka dni przed koncem? Jesli nie polisa sie przedluzyla.

Ludzie sami sobie robicie problemy. W AXA takie sprawy załatwia się e-mailem, pobierasz druk ze strony wypełniasz i wysyłasz i po zawodach. Ale nie po co lepiej gadać z niekompetentnym konsultantem, któremu płacą za pozyskanie umowy lub klienta.

Powrót