Turnus rehabilitacyjny

• Autor wątku Autor wątku szyszka89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szyszka89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam ,pytanie tyczy się mojej teściowej .
Z ZUS-u skierowali ją na rehabilitację ,po dwóch tygodniach po prysznicu poślizgnęła się na mokrych kaflach ,uderzyła plecami o muszlę klozetową . W efekcie zapadnięte płuco, połamane rzebra i stłuczony łokieć.
Trzy dni pod aparaturą która odsysała powietrze. Problem w tym, że owy turnus ma do 6.12 ,natomiast pielęgniarka dzwoni do niej non stop, wysyła ludzi z kartkami do podpisania. Twierdzi że na turnus już nie wróci i ma podpisac papier że rehabilitację ma tylko do dnia wypadku, reszta dat czyli do 6.12 jest wypełniona X.Powiedziała również ,że jesli wypiszą ja ze szpitala przed 6.12 ma przyjechać do nich się tylko spakować i zakończyc turnus. Czy to nie jest sprzeczne z zaleceniami ZUS-u? Wiemy jak działa nasz ZUS dlatego boimy się czy ma się sluchać do zaleceń pielęgniarki z turnusu czy się temu sprzeciwić.
Dodatkowo była rozmowa z ordynatorem szpitala ,który twierdzi ,że jeszcze 2 dni max i ją wypiszą i wg niego ma wrócić na turnus.
Sama nie wiem co mam myśleć ,teściowa jest po komisji oby nie cofnęli jej zasiłku rehabilitacyjnego. Pojechała leczyć kręgosłup,odcinek lędzwiowy a przyjedzie połamana z przebytą odmą płucną.

Powrót