Tusz do drukarki

• Autor wątku Autor wątku mjas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mjas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Kupiłem dzisiaj głowicę z tuszem do mojej drukarki (zamiennik firmy Tiger, cena 79zł) i niestety jakość druku jest fatalna, produkt nie spełnia moich oczekiwań.

Stąd też moje pytanie - czy istnieje jakaś gwarancja na tego typu produkty i czy moge liczyć na zwrot pieniędzy w sklepie??

Z góry dziękuje za pomoc...

Jeżeli otrzymał Pan dokument gwarancyjny od sprzedawcy to w tym dokumencie będą opisane warunki gwarancji.
A jeżeli nie to ma Pan 2 lata na niezgodność towaru z umową i w takim zakresie prosze zgłosić reklamację.

Kupiłeś tusz w sklepie czy w sklepie internetowym? Na aukcji? Od firmy czy os. fizycznej?
Pytam, bo to istotne z punktu widzenia ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów [...]
Pozdrawiam!

Dziękuje za odzew :)

Tusz kupiłem w zwykłym sklepie komputerowym, żadnego dokumentu gwarancyjnego nie otrzymałem. Jedyne co mam oprócz tuszu to paragon :)

Dziś po południu wybieram się do sklepu, mam nadzieję że uda mi sie wszystko załatwić. Mimo wszystko to 79zł wyrzucone w błoto jak narazie...

Idź i powiedz sprzedawcy, że jakość tuszu jest poniżej oczekiwanej za tą cenę.
W razie rozwoju sytuacji informuj i razem damy radę ;-)

Czy ten tusz był rekomendowany przez ta drukarkę której używasz? Np do drukarek HP rekomendowany jest tusz Hp, tylko wtedy producent daje gwarancje najwyższych osiągów w drukowaniu.

Trudno przez neta ocenić, co masz namyśli mówić "fatalna jakość drukowania" i czy to wina tuszu (a nie np drukarki), a jeśli tak to dlaczego to jego wina.

Powiedz co Ci powiedzieli w sklapie to będziemy może mogli pomóc.

Sprzedawca zaproponował wymianę na nowy, z tym, że trzeba poczekać aż go sprowadzi z hurtowni... Zobaczymy.

Napisałem, że to zamiennik, więc raczej firma Canon nie rekomenduje zamienników do swoich drukarek ;)

Wina drukarki odpada, bo przy poprzedniej głowicy drukowała bezbłędnie. Jeszcze raz podkreślam, że nie kupiłem samego tuszu, ale głowicę drukującą.

Jak wygląda fatalny druk?? Ano tak że czcionka 12pt wygląda jak deszczowa chmurka na kartce. Oczywiście zupełnie nieczytelna chmurka...

Zastanawiam się tylko, czy jeśli ten nowy tusz też będzie podobnej jakości, sprzedawca zgodzi się na zwrot pieniędzy...

Powrót