tymczasowe aresztowanie

• Autor wątku Autor wątku Aga Smyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aga Smyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Mój chłopak został tymczasowo aresztowany na okres dwóch miesięcy!był u niego adwokat i powiedział mu że będzie miał przedłużony areszt na jeszcze jeden miesiąc!na jakiej podstawie chcą mu jeszcze to przedłużyć skoro aresztowano go z tego względu aby nie mieszał w przeprowadzanym jeszcze śledztwie i aby nie wyjechał za granice!adwokat mówił również że śledztwo będzie już w tym tygodniu zakończone to po co dalszy areszt przecież mogliby go teraz wypuścić przed ostateczną rozprawą!prosze o jakieś wytłumaczenie bo kompletnie tego nie rozumie!

O co podejrzny jest Pani chłopak?Jakie zarzuty mu postawiono? Być może zachodzi obawa matactwa albo zarzucany mu czyn jest zagrożony wysoką karą i dlatego będzie miał przedłużony tymczasowy areszt.

art 280 paragraf 2!ale dwie osoby które popełniły razem z nim to przestępstwo mogły wyjść za poręczeniem majątkowym i nikogo to nie interesowało że mieszają w śledztwie i oni są na wolności a jemu jeszcze chcą przedłużyć!nie rozumie tego!fakt że mój chłopak miał kare w zawieszeniu za paserstwo ale przecież teraz już nie będzie mieszał bo śledztwo ma być zakończone zresztą wszyscy trzech sie przyznali!dlaczego skoro to był rozbój to jego tak traktują a tamtych dwóch puścili przecież wszyscy powinni odpowiadać w ten sam sposób

Podejrzewam, że pełnomocnik chłopaka będzie wnioskował o zamianę tymczasowego aresztowania na inny środek zapobiegawczy. Trudno mi powiedzieć nie znając akt, dlaczego pozostali dwaj wyszli za poręczeniem majątkowym.

poprostu ktoś tu bardzo miesza!od początku jest wszystko na niego a tamtych traktują jakby byli niewinni!prokurator w gazecie wypowiedział sie tak że tamci są młodzi i mogą być na wolności (mają po 19 lat) a mój chłopak ma 21 nie wiem wogóle co to ma do rzeczy to mój chłopak już nie ma prawa wyjść na wolność!wszyscy powinni odpowiadać jednakowo bo przecież do rozboju nikogo nie można namówić oni razem to zrobili a prokurato i adwokat tamtych dwóch chłopaków oskarżyli mojego chłopaka o przywództwo i że on niby to wszystko zorganizował!a tak nie było!jak to udowodnić!wszystko z góry było ustawione i to on miał za wszystko odpowiadać!prosze o pomoc!czy jest możliwość zmiany prokuratora

Jeżeli zeznania dwojga podejrzanym obciążaką Pani chłopaka, trudno się będzie wybronić. Podejrzewam, że zawarli wcześniej między sobą jakieś nieformalne porozumienie dot. przestępstwa.

Dzień dobry.
Mam taki problem mój mąż został zatrzymany z listu gończego w sprawie alimentów.Jest to stara sprawa gdyż dostał wyrok 5 lat temu za uchylanie się 1 rok pozbawienia wolności w zawieszeniu.Minęło 5 lat dostał wezwanie na komendę i stawił się w celu złożenia wyjaśnień dotyczących sprawy-aspirant poinformował go ,że wyjaśnienia trafią do sądu było to 25 września.dokładnie dzisiaj ,zabrali mojego męża cywile mówiąc ,że jest poszukiwany listem goińczym z dnia wczorajszego czyli z 13.09.twierdząc ze do prokuratury nie dostarczono jego wyjaśnień,dodam ,że sprawa toczy się w Chojnicach,oprócz tego nie jest to dziecko mojego męża biologiczne ale ma jego nazwisko.Policjanci poinformowali mnie ,że na liście gończym jest 2 tygodnie okres zatrzymania.Chciałabym sie dowiedzieć co mu grozi i jaki był powód .zatrzymania.Z góry dziękuję

Powrót