Tytoń na własny użytek (ciecie liści ) - ile

• Autor wątku Autor wątku auqi19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

auqi19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Pytanie z działu tytoń -konkretnie :

Ze względu na znaczne wzrosty cen papierosów nurtuje mnie jedna rzecz.

Widziałem ze sporo ludzi na aukcjach internetowych oferuje liście tytoniu w cenie 1kg(30zł) jest to znacznie tańsze rozwiązanie niż kupno gotowych papierosów a nawet tytoniu 0.5kg(150zł)

Moje pytanie to czy mogę SAM NA WŁASNY UŻYTEK CIĄĆ LIŚCIE TYTONIU NIE PONOSZĄC Z TEGO TYTUŁU ŻADNYCH KONSEKWENCJI.

Jaka ilość tytoniu na własny użytek pociętego z liści zakupionych na internecie mogę posiadać w swoim mieszkaniu.

nie kupuj liści są syfiaste i kiepsko się pali .Mieszkanie możesz wypełnić po brzegi nie ma ograniczeń prawnych chyba że to inne liście:):):)

Niestety przy zarobkach 1100zł po opłatach w wysokości 700zł (czynsz, światło woda, ścieki,gaz) zostaje tylko 400zł.

Wiem ze najłatwiej powiedzieć "rzuć palenie" lecz w dzisiejszych czasach i atrakcjach które zapewnia nam Państwo to jedyny sposób na odreagowanie i proszę nie pisać ze jak się chce to da się rade . Mozę to kwestia woli której porostu ja nie mam.

Niestety ale moja sytuacja nie pozwala na "luksus" jakim jest kupno gotowych papierosów w sklepie (porostu mnie nie stać i wcale nie jest łatwo się z tym pogodzić"

Dlatego pytam szanownych forumowiczów jak to jest z cieciem tytoniu na własny użytek ile mogę pociąć i przetrzymywać legalnie w domu.

Gdybym mógł prosić o jakieś argumenty potwierdzone argumentami byłbym niezmiernie wdzięczny.

Trudno wymagać, aby na forum prawnym udzielać rad dotyczących machorki.
Naukowcy dowiedli, że palenie tytoniu powoduje zwiększenie śmiertelności palących. Nie będziemy więc pomagać w takich sytuacjach.
Co do rzucenia palenia - dostaniesz rozległego zawału i wstrząsu kardiogennego - rzucisz palenie w ciągu jednego dnia. Wiem po sobie.

Jak nie na forum prawnym to gdzie uzyskam odpowiedz na te pytanie.

Chodzi o to czy ciecie liści tytoniu do własnego użytku jest legalne i ile moge miec tego w domu chodzi mi o 3-4kg bo tyle bym naciął za jednym razem

Jest to przecież tytoń bez polskich znaków akcyzy wiec jest to w pewien sposób powiązane z Prawem prawda?

Powrót